متخصصان علوم پزشکی در یک مطالعه جدید دریافتند مصرف یک نوع مسکن رایج، تاثیر منفی بر قدرت باروری مردان دارد.
در این بررسی مشخص شد مسکن ایبوپروفن، تاثیر منفی بر تولید هورمون‌هایی دارد که سلامت باروری مردان را تحت تاثیر قرار می ‌دهند.

متخصصان دانمارکی اظهار داشتند: نگرانی اصلی در مورد قدرت باروری مردانی است که از این داوری مسکن برای مدت زمان طولانی مصرف کرده‌اند.

در حالیکه در مطالعات پیشین بر تاثیر قرار گرفتن جنین در معرض مسکن ایبوپروفن و مضرارت آن تاکید شده اما اطلاعاتی کافی در مورد تاثیرات بالقوه آن بر مردان بزرگسال وجود ندارد.

دراین بررسی متخصصان دانمارکی آزمایشاتی روی ۳۱ مرد ۱۸ تا ۳۵ ساله انجام داده و از آنان درخواست کرده‌اند برای مدت شش هفته روزانه ۶۰۰ میلی گرم معادل سه قرص از این داور مصرف کنند در حالیکه برای گروهی دیگر یک شبه دارو تجویز شد.

متخصصان در بررسی‌های بیشتر دریافتند مصرف روزانه قرص ایبوپروفن موجب می‌شود تنظیمات ترشح تستوسترون مختل شود که این امر به سلامت باروری مردان آسیب می‌زند.


مصرف ایبوپروفن حتی در مقادیر متعارف می‌تواند با ایجاد تغییرات هورمونی سبب بروز ناباروری در مردان جوان شود.

در مطالعه‌ای که به تازگی در هفته‌نامه علمی مطالعات آکادمی ملی علوم (PNAS) منتشر شده، محققان دریافته‌اند که مصرف ایبوپروفن که به عنوان مُسَکن و داروی ضدالتهاب مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌تواند در روند باروری مردان اختلال ایجاد کند.

ایبوپروفن یک داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی (NSAID) است که مردان ورزشکار برای کاهش درد و التهاب ناشی از آسیب‌های ورزشی از آن استفاده می‌کنند. این دارو به دلیل کم‌خطر بودن در اغلب کشورهای جهان بدون نیاز به نسخه پزشک قابل خریداری است.

با این حال به نظر می‌رسد برخلاف باور معمول این دارو چندان بدون عوارض نیست و می‌تواند اثرات منفی قابل تاملی بر بدن مردادن داشته باشد.

پیشتر نیز برخی مطالعات علمی نشان دادند که مصرف بیش از اندازه ایبوپروفن و سایر داروهای ضدالتهاب غیراستروئیدی می‌تواند سبب بروز افسردگی و همچنین افزایش خطر سکته قلبی و مغزی شود.

اثرات ایبوپروفن بر سیستم هورمون جنسی مردان

بیضه‌ها مسئول تولید اِسپِرم (سلول‌های جنسی مردان) و همچنین ترشح هورمون تستسترون به عنوان یکی از مهمترین و حیاتی‌ترین هورمون‌های مردانه هستند.

در مردان وجود تستسترون نقش مهمی در رشد بافت‌های تولیدمثلی از جمله غده پروستات و بیضه‌ در دوران جنینی و همینطور ارتقای ویژگی‌های ثانویه جنسی مانند افزایش حجم عضلات و استخوان‌ها و افزایش رشد موی بدن دارد. کمبود یا اختلال در وضعیت ترشح این هورمون می‌تواند سبب پیدایش مشکلاتی چون پوکی استخوان و ناباروردی در مردان شود.

نتایج این مطالعه نشان می‌دهد که مصرف ایبوپروفن می‌تواند سبب سرکوب انتخابی رونویسی ژنتیکی در سلول‌های غدد درون ریز شده و با ایجاد اختلال در ترشح هورمون تستسترون از بیضه‌ها سبب ناباروری مردان گردد.

به این پست امتیاز بدید...

خیلی ضعیف/ضعیف/متوسط/خوب/عالی

میانگین امتیازات :4.6 تعداد آرا: 5

هنوز کسی رای نداده...




طراحی سایت بیوگرافی شما
یکبار هزینه برای 5 سال
آدرس دلخواه شما با پسوند .ir