چگونه قابلمه های استیل را تمیز کنیم؟

قابلمه های تولید شده از استیل ضد زنگ (Stainless steel) ظروفی فوق العاده درخشان هستند و معمولا در برابر انواع لکه ها مقاومت قابل قبولی از خود نشان می دهند. اما همین ظروف استیل نیز گاهی اوقات در برابر بعضی از لکه ها تسلیم می شوند و بدنه آن ها درخشش خود را از دست می دهد.

به طور کلی می توان گفت اجرای صحیح فرایند نگهداری و مراقبت از تابه، قابلمه، ظرف غذا و سایر محصولات استیل باعث می شود این گونه ظروف برای مدت زمان طولانی کارایی خود را حفظ کنند و همواره در آشپزخانه مورد استفاده قرار گیرند. همچنین اگر شما کمی بیشتر تلاش کنید، ظروف استیل در تمام طول عمر خود ظاهری کاملا درخشان و تازه را به نمایش می گذارند.

روش های متعارف برق انداختن ظروف استیل:

 آب گرم

خیلی وقت‌ها ظروف استیل، تنها با استفاده از آب گرم پاک می‌شوند. اگر ظرف چرب نباشد، کافی است آب گرم را روی آن بریزید و با یک دستمال نرم خشک کنید. در صورت تمایل برای تمیزتر و راحت‌تر شدن شست‌وشو می‌توانید از یک ماده شوینده هم استفاده کنید.

بعضی مواقع، مواد معدنی آب، روی ظرف‌های استیل لکه بر جا می‌گذارند، برای حفظ درخشش ظروف بهتر است آنها را بعد از شستن، با یک حوله خشک، پاک کنید.

 الکل و حلال‌های شیمیایی دیگر

بر اثر استفاده از روغن و سرخ کردن مواد غذایی، به مرور مواد چسبناکی روی هود یا بالای گاز ایجاد می‌شود. برای تمیز کردن آ‌نها کافی است کمی ‌الکل را روی پارچه نرم بریزید و تا از بین رفتن آنها، روی سطح مورد نظر بمالید.

از الکل می‌توانید برای تمیز کردن سطح کتری و سایر ظرف‌های چرب شده هم استفاده کنید. بعد از مالیدن دستمال الکلی، آنها را با آب گرم بشویید، خشک کنید و متوجه برق افتادن آنها بشوید.

 سرکه

یکی از بهترین پاک‌کننده‌ها برای ظروف استیل آشپزخانه، سرکه است. کافی است مقداری سرکه سفید را به صورت اسپری روی وسیله مورد نظر بپاشید و با پارچه نرم آن را پاک کنید. اسید استیک موجود در سرکه به تمیز شدن ظرف‌های استیل کمک می‌کند. بعضی افراد از آب لیمو برای این کار استفاده می‌کنند که تاثیری مشابه دارد. کافی است این مواد را روی ظرف بریزید و روی آن دستمالی نرم بکشید.

جوشانیدن سرکه در ظرف کثیف

تمیز کردن ظروف استیل با سرکه
تمیز کردن ظروف استیل با سرکه

آب لیمو

استفاده از آب لیمو به جای سرکه، به دلیل اسیدی بودن نیز همان نتایج را دارد.

شوینده‌های ملایم

در مورد لکه‌های کباب‌پز یا سینک به جای سیم، از شوینده‌های ملایم استفاده کنید. لکه غذای باقی مانده روی تابه، قابلمه استیل، سینک آشپزخانه یا کباب‌پز را با استفاده از پودرهای ملایم شوینده از بین ببرید. مواد شوینده همراه با آب گرم و پارچه یا برس نرم برای این کار مناسبند. یادتان باشد که سیم یا سایر برس‌ها سطح استیل را خش می‌اندازند.

استفاده از شیشه‌شوی

برای حفظ درخشندگی ظرف‌های استیل از شیشه پاک‌کن استفاده کنید. برای از بین بردن جای انگشتان از روی گاز، مایکروفر یا یخچال استیل، از شیشه‌شوی‌ها کمک بگیرید و به‌راحتی آنها را تمیز کنید.

استفاده از خمیر کربنات سدیم همراه با یک پارچه نرم و شست‌وشو با آب گرم هم جای انگشتان را از بین می‌برد.

چگونه سوختگی چسبیده به سطح ظروف استیل را از بین ببریم؟

همانطور که می دانید عدم ارائه سطح نچسب مهم ترین نقطه ضعفی است که به ظروف پخت و پز استیل نسبت داده می شود. به همین دلیل می توان گفت احتمال چسبیدن تکه های غذا به بدنه این نوع ظروف زیاد است. در مواردی حتی ممکن است تکه های غذای چسبیده کاملا حالت سوختگی به خود بگیرند و جدا کردن آن ها چندان آسان نباشد. بنابراین در صورتی که برای خرید ظروف استیل برنامه ریزی می کنید و قصد دارید آن ها را در آشپزی روزمره مورد استفاده قرار دهید، بهتر است روش هایی برای جدا کردن تکه های سوخته غذا که به بدنه این نوع ظروف چسبیده اند را آموزش ببینید:

مواد مورد نیاز:

  • ظرف استیل که تکه های سوخته غذا به آن چسبیده است
  • جوش شیرین
  • آب جوش
  • پد ظرفشویی
  • حوله
  • اجاق گاز

دستور العمل:

  1. کاسه یا سایر ظروف استیل را روی اجاق گاز قرار دهید و داخل آن را با آب پر کنید.
  2. شعله اجاق را روشن کنید تا آب به نقطه جوش برسد و سپس اجازه دهید برای ۲۰ دقیقه به جوشیدن ادامه دهد.
  3. بعد از ۲۰ دقیقه تکه های سیاه یا قهوه ای چسبیده به سطح ظرف باید استحکام خود را از دست داده و کمی شل شده باشند. شما می توانید با استفاده از یک قاشق چوبی و ضربه زدن به این تکه ها اطمینان حاصل کنید.
  4. ظرف استیل را از روی اجاق برداشته و محتویات داخل آن را که حالا آب آلوده است خالی کنید.
  5. کف ظرف یا سایر قسمت هایی که لکه به آن چسبیده است را با جوش شیرین بپوشانید و سپس با استفاده از پد ظرفشویی آن قسمت ها را بسایید.
  6. در مرحله آخر نیز کافیست ظرف را کاملا آب بکشید و با حوله ای نرم بدنه آن را خشک نمایید.

نکته مهم: اگر جوشاندن آب به مدت زمان ۲۰ دقیق نتوانست مقاومت تکه های چسبیده به ظرف را در هم بشکند، شما می توانید بار دیگر این فرایند را تکرار کنید با این تفاوت که در دومین اقدام قبل از پر کردن ظرف با آب کف آن را با سرکه بپوشانید. جالب است بدانید کابرانی که تجربه این کار را داشته اند ادعا می کنند آب جوش و سرکه ترکیبی فوق العاده برای جداسازی لکه های سرسخت ناشی از سوختگی غذا است.

به این پست امتیاز بدید...

خیلی ضعیف/ضعیف/متوسط/خوب/عالی

میانگین امتیازات :3.8 تعداد آرا: 9

هنوز کسی رای نداده...




طراحی سایت بیوگرافی شما
یکبار هزینه برای 5 سال
آدرس دلخواه شما با پسوند .ir