فریبا عادلخواه
به گزارش اسپوتنیک به نقل از یورونیوز، وزارت خارجه فرانسه در خصوص بازداشت فریبا عادلخواه شهروند ایرانی-فرانسوی زمینه ملاقات با وی را خواستار شد.
علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران در پاسخ به پرسشی در مورد بازداشت فریبا عادلخواه اعلام کرد: «اطلاعی در این زمینه ندارم، خبر را شنیدم و نمی دانم چه کسی و به چه دلیلی وی را بازداشت کرده است.»
طبق گزارش رسانه ها این پژوهشگر موسسه علوم سیاسی پاریس در منزل شخصی خود در تهران دستگیر شده است.
بنا به اعلام وزارت خارجه فرانسه تهران در این خصوص تا به این لحظه پاسخ مثبتی به درخواست پاریس برای دریافت اطلاعات در مورد وضعیت و شرایط بازداشت فریبا عادلخواه و دسترسی کنسولی به او نداده است.
امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه روز دوشنبه خبر داد که کشورش هنوز هیچ توضیح معتبری درباره بازداشت خانم عادلخواه از ایران نگرفته است.
فریبا عادلخواه، ۶۰ ساله، پژوهشگر مرکز تحقیقات بین المللی موسسه علوم سیاسی است و مدرک دکترای خود را از دانشکده عالی مطالعات اجتماعی پاریس دریافت کرده است.
واکنش فرانسه به حکم فریبا عادلخواه
وزارت امور خارجه فرانسه اعلام کرد، حکم محقق فرانسوی-ایرانی روابط ما با ایران را پیچیده می کند.
به گزارش اسپوتنیک، روز سه شنبه، ژان-ایو لودریان وزیر امور خارجه فرانسه ابراز داشت: حکم دادگاه ایران به شکل پنج سال زندان، برای فریبا عادلخواه محققی، که تابعیت فرانسوی و ایرانی دارد، روابط پاریس و تهران را پیچیده می کند.
وزیر امور خارجه در گفتگو با رادیو فرانسوی اینتر گفت: این حكم ماهیت سیاسی دارد. ما می خواهیم هر چه سریعتر فریبا عادلخواه را آزاد كنیم … این اقدام روابط ما با تهران را ساده نمی كند.
پیش از این گزارش شده بود كه یک دادگاهی در ایران عادلخواه را به جرم تهدید در امنیت ملی به 5 سال زندان محكوم كرد. به گفته وکیل این محقق، فریبا عادلخواه به جرم توطئه علیه امنیت ملی به حدود پنج سال و تبلیغ علیه جمهوری اسلامی به حدود یک سال حبس محکوم شده است. به گفته وکیل، پیش بینی می شود که حبس طولانی تری را فریبا، یعنی یک دوره پنج ساله را تحمل کند.
این وکیل دادگستری همچنین تأکید کرد که این محقق فرانسوی-ایرانی قصد تجدید نظر دارد.
دو عضو انستیتوی مطالعات سیاسی علوم پو، رولان مارشال فرانسوی و عادلخواه، به اتهام توطئه علیه امنیت ملی توسط مقامات ایرانی بازداشت شدند. عادلخواه در ژوئیه سال 2019 بازداشت شد، بازداشت مارشال در اکتبر همان سال مشخص شد. وزارت امور خارجه فرانسه این وضعیت را “غیرقابل قبول” خواند و بارها از مقامات ایران خواست كه زندانیان را آزاد كنند. در ماه مارس امسال مشخص شد که مارشال آزاد شده است.
بازم یه جیسون رضائیان دیگه
حالا این ایرانی – فرانسوی
هر بار این پرفسورهای جاسوس رو میفرستن ایران برای کشتن مردم ما
چقدر بچه های سرطانی از کمبود دارو میمیرن به دلیل جاسوسی این افراد پست