از خواص نان جو چه میدانید ؟

یکی از انواع نانها نان جو میباشد این نان با آرد جو تهیه میشود که دو برابر آرد گندم سبوس دارد .

در هر صد گرم آرد جو چهار گرم سبوس وجود دارد . نان جو به دلیل داشتن فیبر بالا آب زیادی از بدن را جذب میکند به همین علت میبایستی پس از خوردن آن مایعات فراوان نوشیده شود تا بدن دچار کم آبی نشود .

نان جو به انگلیسی : barley bread 

طبع جو : نه سرد و نه گرم ، معتدل

مشکی ماندن موها

این نان چون دارای سبوس است اگر بطور مرتب استفاده شود از سفید شدن مو جلوگیری میکند . نان جو سرشار از ویتامینهای گروه B میباشد و از مبتلا شدن فرد به افسردگی پیشگیری میکند .

درمان یبوست با نان جو

سندروم روده تحریک پذیر و طب سنتی
یبوست

کسانی که از خشکی مزاج و یبوست رنج میبرند با مصرف نان جو میتوانند این مشکل را رفع کنند‌ . به دلیل داشتن قند پایین برای بیماران دیابتی مفید است ‌.

ضد پوکی استخوان

مصرف نان جو همچنین از پوکی استخوان جلوگیری کرده و باعث میشود استخوان ها استحکام بیشتری داشته باشند . به دلیل داشتن خواص فراوانِ این نان متخصصان تغذیه گنجاندن آن در برنامه غذایی تمام افراد توصیه میکنند .

لاغری با نان جو  

از خواص نان جو که دلیل اصلی استفاده از آن می توان به مقوی بودنش اشاره داشت که باعث احساس سیری در فرد می شود. اگر گفته می شود نان جو جزو نان های رژیمی است به این معنی نیست که هر چه قدر دلتان خواست از آن استفاده کنید. بلکه منظور جایگزینی آن با سهم نان روزانه تان است.

سایر خواص و فواید نان جو :

–  جو برای کم خونی مفید است.

–  جو نرمی استخوان کودکان را از بین می‎برد.

–  برای رفع منافذ باز پوست و زیباشدن آن آرد و را با آب خیار خمیر کرده به صورت ماسک روی صورت بگذارید.

–  برای درمان زخم‎های بدخیم آرد جو را با زرده تخم‎مرغ مخلوط کرده روی زخم بمالید.

–  برای رفع ورم پستان آرد جو را با سرکه خمیر نموده با روغن کرچک خمیر کنید به صورت ضماد بگذارید این ضماد برای ورم چشم و زیر گلو نیز مفید می‎باشد.

–  مداومت در خورن جو و نان آن باعث لاغری می‎شود.

–  برای رفع خارش‎های جلدی پوست آرد جو را در سرکه پخته بر پوست بمالند.


موارد منع مصرف نان جو

اگر به پروتئین گلوتن موجود در نان جو حساسیت دارید از مصرف آن خودداری کنید . چون موجب بیماری سلیاک در فرد می گردد.


تشخیص نان جو از نان گندم

زمان خرید نان جو توجه داشته باشید که این نان کاملا پف کرده و قهوه ای است و طعم چندان خوبی ندارد و اگر با نان های تختی که روی آن سبزیجات ریخته بودند تا پف نداشتن آن به چشم نیاید مواجه شدید بدانید که آن نان با آرد گندم پخته شده و به عنوان نان جو به شما فروخته می شود.

برخی متخلف ها هم آرد را با رنگ های مجاز یا غیر مجاز به رنگ قهوه ای در می آورند که هر دو برای سلامت بدن به شدت ضرر دارد.


نان مناسب برای ایام روزه داری

نان جو در ایام روزه داری نان جو همچنین  به دلیل وجود کربوهیدرات های پیچیده می تواند از بروز گرسنگی در ساعات روزه داری پیشگیری کند. بنابراین مصرف این نان در زمان سحر توصیه می شود.


میزان تولید جو در ایران :

با توجه به این که مردم ایران نان جو را به عنوان غذای عادی خود مورد استفاده قرار نمی دهند ، این غله مفید بسیار کمتر از برنج و گندم کشت می شود .

طبق آمار سال 2005 فائو ایران چهاردهمین تولید کننده جو در جهان می باشد و سالیانه 2900 تن تولید دانه جو دارد.

به این پست امتیاز بدید...

خیلی ضعیف/ضعیف/متوسط/خوب/عالی

میانگین امتیازات :3.9 تعداد آرا: 20

هنوز کسی رای نداده...