بهترین روش دم کردن زعفران کدام است ؟
بسیاری از ما زعفران را پس از ساییدن با مقداری آبجوش مخلوط کرده و مانند چای دم میکنیم اما باید بدانیم برای اینکه این گیاه خوش عطر و طعم خواص خود را حفظ کرده و رنگ بیشتری بدهد بایستی به جای آبجوش از یک تکهٔ کوچک یخ استفاده کنیم.
به این صورت که زعفران را بعد از اینکه بصورت پودر درآوردیم در یک استکان کوچک ریخته و یک تکه یخ روی آن قرار داده و فرصت دهیم تا یخ آب شود به این ترتیب میبینید که یک زعفران با کیفیت دارید و در این روش به مقدار کمتری زعفران نیاز دارید چون علاوه بر طعم عالی رنگ فوق العاده ای هم پیدا میکند.
نگهداری از زعفران در فریزر
برای آسان تر شدن کار ، می توان مقداری زعفران همراه با یخ را مخلوط نمود و در ظرفی درب بسته ریخت و برای مدت طولانی در فریزر نگه داری کرد . این روش بر خلاف نگه داری زعفران در دمای اتاق عطر بوی زعفران را حفظ می کند . و هر زمان که نیاز به مصرف باشد به آسانی و سریع قابل مصرف خواهد بود .
مصرف زعفران در دوران بارداری
توصیه می شود که در سه ماهه اول بارداری از مصرف زعفران خودداری شود زیرا احتما آن وجود دارد که جنین دچار آسیب و صدمه شود .مصرف زعفران با افزایش هورمون پروستاگلاندین می تواند در عضلات رحم تاثیر بگذارد و حتی منجر به سقط جنین شود . اما مصرف متعادل آن در ماهی بعدی بارداری مشکلی ایجاد نمی کند . زعفران به دلیل افزایش خاصیت ارتجاعی رحم برای آسان تر شدن زایمان می تواند مفید باشد اما مقدار مصرف آن الزاما توسط پزشک مشخص می شود .
تحقیقات علمی نشان داده است مصرف 3 گرم زعفران در ماه می تواند برای افراد بالغ بدون خطر باشد ولی مصرف مصرف 5 گرم زعفران در وعده می تواند برای فرد خطرات جدی به دنبال داشته باشد .سرگیجه ، تهوع و حتی بی نظمی و کاهش ضربان قلب می تواند برای فرد رخ دهد .
عوارض زعفران
این گیاه گران قیمت و مفید می تواند، در صورت مصرف بیش از حد عوارضی را برای فرد به همراه داشته باشد که در ادامه به آنها اشاره می کنیم :
- کاهش فشار خون و رقیق شدن بیش از حد خون
- خونریزی های بینی
- خون ریزی رحم
- سقط جنین در ماه های ابتدایی
- استفراغ
- خون ریزی از پلک ها و لب
- سر گیجه، بی حالی
- زردی پوست
- سردرد و اختلال حواس
- در دوران قاعدگی، میزان اضطراب را افزایش می دهد
- اسهال
طبع زعفران
طبع زعفران گرم و خشک می باشد، از نظر درجه گرمی دو و درجه خشکی در سطح یک قرار دارد.