ویلیام وایلر
ویلیام وایلر ۹ تیر ۱۲۸۱ در مولهوز فرانسه به دنیا آمده است ، وی اصالتا آلمانی و سوئیسی بوده وایلر با دریافت 3 جایزه اسکار و 12 مرتبه نامزد شدن یکی از پر افتخار ترین کارگردان های تاریخ سینما می باشد . ( بیوگرافی ویلیام وایلر )
نام نام خانوادگی ویلیام وایلر تاریخ تولد ۹ تیر ۱۲۸۱ محل تولد مولهوز فرانسه تاریخ وفات ۴ مرداد ۱۳۶۰ قد 176 سانتیمتر فرزند 78 کیلوگرم نژاد آلمانی – سوئیسی دین یهودی
اسکار
ویلی وایلر با 12 بار نامزدی برای جازه اسکار در این زمینه رکورد دار می باشد و پس از جان فورد که چهار جایزه اسکار دریافت کرده است با سه جایزه اسکار به همراه « فرانک کاپرا » در مقام دوم قرار دارد .
ویلی جوایز اسکار خود را برای فیلم های زیر دریافت کرده است :
- خانم مینی ور – 1942
- بهترین سال های زندگی ما – 1946
- بن هور – 1959
بازیگرانی که در فیلم های ویلی وایلر بازی کرده اند 31 مرتبه نامزد جایزه اسکار شده اند و 13 مرتبه بازیگرانش برنده اسکار شده اند و از این نظر نیز رکوردار می باشد .
نخل طلایی جشنواره کن
ویلی وایلر در سال 1957 موفق یه دریافت جایزه نخل طلایی جشنواره کن برای فیلم « ترغیب دوستانه » شده است .
مستندسازی
وایلر از 1942 تا 1945 در نیروی هوایی ارتش ایالات متحده خدمت میکرد و در آن 3 سال دو مستند ساخته است .
وی پس از پایان جنگ جهانی و بازگشت به خانه ، فیلم « بهترین سال های زندگی ما » را میسازد که این فیلم برای او جایزه اسکار را به همراه داشت این فیلم زندگی شخصی او در مدتی که دور از خانواده اش بوده است را محور قرار داده است .
بن هور
نقطه اوج کار ویلی وایلر را فیلم « بن هور » می توان معرفی کرد ، وی با ساخت بن هور توانست سومین اسکار کارگردانی خود را دریافت کند و در مجموع این فیلم یازده اسکار دریافت کرد که زمان ساخت فیلم « تایتانیک » یک رکورد به حساب می آمد .
بیوگرافی ویلیام وایلر
سیاست و فیلم بن هور
فیلم بن هور در سال 1959 (1338 هـ.ش)، با هنرمندی تأثیرگذار «چارلتون هستون» [Charlton Heston]، چنان روی مخاطبانش تأثیر گذاشت که بسیاری از بینندگان، آنرا بهمثابه یک واقعه تاریخیِ انکارناپذیر پذیرفتند؛ در حالی که آنچه در برابر دیدگان آنها قرار داشت، مجموعهای از شواهد قابل انکار و تردیدپذیر از روایت زندگی حضرت مسیح (ع) محسوب میشد که والاس، آنها را با احساسات شبه اوانجلیستی خود درآمیخته بود!
داستان بن هور، دربارهی فردی متموّل و یهودی است که به جرم قتل فرماندار رومی فلسطین، به کِشتیهای جنگی رومیان منتقل میشود و پس از طی سختیهای فراوان، دوباره به زادگاهش بازمیگردد و انتقام خود را از «مسالا»، فردی که مسبّب گرفتاری بن هور و خانوادهاش شده است، میگیرد. بن هور که مادر و خواهرش در زندان رومیها به جذام مبتلا شده بودند، آنها را نزد عیسی (ع) برد و توانست در آخرین دقایق عمر عیسی، شفای خواهر و مادرش را بگیرد!
در فیلم میبینیم با وجود گرایش قوی و ضدیهودی مسیحیان که میگویند عیسی (ع) بهدست یهودیان کشته شد، میکوشند میان یهودیت و مسیحیت نزدیکی ایجاد کنند.
اسکار افتخاری
از آنجایی که فیلم های وایلر مجموعا بیشترین تعداد اسکار ( همه رشته ها ) را دریافت کرده اند در سال 1965 برای بزرگداشت وی یک جایزه اسکار افتخاری بپاس خدماتش به سینمای جهان داده شد .
زندگی شخصی
وایلر در فرانسه به دنیا آمده است ولی اصالتا آلمانی – سوئیسی می باشد ، وی در همان دوران کودکی به همراه خانواده به امریکا مهاجرت میکند ، در ابتدای جوانی وارد دنیای سینما شد و کارش را با دستیاری کارگردان آغاز کرد .
وایلر ابتدا دستیار دومی و سپس دستیار اولی را تجربه کرد تا این که در نهایت در سال 1925 توانست اولین فیلم خود را که یک فیلم کوتاه بود بسازد .
پس از آن وایلر با استعدادی که داشت طی پنج سال 30 فیلم کوتاه وسترن ساخت ، پس از آن بود که اولین فیلم بلند خود به نام « قهرمانان جهنم » را ساخت .
از این سال به بعد ویلی وایلر رو به اقتباس آورد و فیلم بعدی اش را از داستان کوتاهی به قلم « سامرست موآم » با نام «نامه» ساخت که در ان بازی متفاوتی را از « بتی دیویس » شاهد بودیم و نگاه بدبینانه موآم به زندگی این فیلم را از یک اثر دارای پایان خوش هالیوودی جدا می کند.
وایلر از بازی دیویس خوشش آمد و برای همین در سال بعد یعنی ۱۹۴۱ نقشی را برای وی در فیلم « روباهان کوچک» در نظر گرفت که بهترین نمایشنامه لیلیان هلمن به شمار می رود. فیلم با وجود ساختار خوبی که داشت فقط نامزد بهترین کارگردانی در اسکار شد و این اتفاق برای وایلر چهارمین بار بود که می افتاد و شامل فیلم نامه نیز می شد.
وایلر علاوه بر فیلم های تاریخی، جنگی و وسترن آثار در خور توجهی در ژانر پلیسی و کمدی دارد که از آن جمله می توان به فیلم های دختر مسخره با بازی باربارا استرایسند و داستان کاراگاه با بازی کرک داگلاس اشاره کرد.
سفر به ایران
ویلیام وایلر در سومین جشنوارهٔ بینالمللی فیلم تهران در سال ۱۳۵۳، که بخشی از آن به بزرگداشت او اختصاص داشت، حضور یافت. در این برنامه ۱۱ فیلم از این کارگردان به نمایش درآمد.
فیلم های ویلی وایلر
آثار شاخص ویلی وایلر عبارت اند از :
- آزادیخواهی ال. بی جونز (۱۹۷۰)
- دختر بامزه (۱۹۶۸)
- چگونه یکمیلیون بدزدیم (۱۹۶۶)
- گردآورنده (۱۹۶۵)
- ساعت بچهها (۱۹۶۱)
- بن هور (۱۹۵۹)
- کشور بزرگ (۱۹۵۸)
- ترغیب دوستانه (۱۹۵۷)
- ساعتهای ناامیدی (۱۹۵۵)
- تعطیلات در رم (۱۹۵۳)
- داستان کارآگاه (۱۹۵۱)
- وارثه (۱۹۴۹)
- بهترین سالهای زندگی ما (۱۹۴۶)
- خانم مینیور (۱۹۴۲)
- روباههای کوچک (۱۹۴۱)
- نامه (۱۹۴۰)
- غربی (۱۹۴۰)
- بلندیهای بادگیر (۱۹۳۹)
- بنبست (۱۹۳۷)
- این سه نفر (۱۹۳۶)
- دادزوورث (۱۹۳۶)
- بیا و بگیرش (۱۹۳۶)
- ساحره خوب (۱۹۳۵)
- مشاور قانون (۱۹۳۳)
- قهرمانان جهنم (۱۹۳۰)
- دام عشق (۱۹۲۹)
- شلیک نکن (۱۹۲۶)
بیوگرافی لیندسی لوهان + حواشی و اینستاگرام
منبع : اندیشکده مطالعات یهود