قهوه عربیکا
قهوه عربیکا یکی از انواع قهوه می باشد که در تمام جهان بیشترین میزان تولید را دارد ، در این مقاله می خواهیم قهوه عربیکار با به طور کامل بررسی کنیم . ( قهوه عربیکا / معرفی کامل )
نام علمی: Coffea arabica
نام لاتین: Arabica coffee
قهوه عربیکا (Arabice coffea)
بیش از 60 درصد از قهوه ای که در جهات تولید می شود از نوع عربیکا می باشد، درخت این نوع قهوه در مناطق پر ارتفاع و کوهستانی رشد می کند .
این درخت در ارتفاع زیر هزار متر رشد نمی کند و به طور کلی جزء گیاهان حساس به حساب می آید زیرا در صورت تامین نشدن نیاز هایش به هیچ عنوان میوه نمیدهد .
برای رشد خوب درخت قهوه عربیکا باید بارش باران زیاد و سایه وجود داشته باشد ، این درخت در حداکثر رشد خود به 10 متر میرسد اما درخت های متوسط به دلیل آسانی در چیدن میوه ها بهترین اندازه می باشد .
بهترین روش دم کردن زعفران با یخ
دلیل کشت زیاد
مهمترین دلیل کشت زیاد این قهوه مزه ی بسیار خوب آن می باشد ، همچنین کافئین کم یکی از دلایل محبوبیت این قهوه میباشد .
جالب است بدانیم که عربیکا از قهوه ی روبوستا اسیدی تر است اما نسبت به آن شیرین تر است .
پراکندگی جغرافیایی
قهوه عربیکا بومی کشور های یمن ، اتیوپی و سودان می باشد اما با توسعه کشاورزی صنعتی ، امروزه شاهد کشت گسترده این قهوه در کنیا ، برزیل ، کلمبیا ، جامائیکا ،گواتمالا و… می باشیم .
قهوه عربیکا / معرفی کامل
خواص دارویی قهوه عربیکا
- ضد سرطان : قهوه عربیکا مقادیر زیادی آنتی اکسیدان دارد که باعث جلوگیری از بروز سرطان می شود .
- ضد عفونت : این ویژگی باعث شده است که افراد پس از نوشیدن این قهوه سلامت لثه و دهان بهتری را داشته باشند .
- جوان ساز پوست : مقابله ی این قهوه با رادیکال های آزاد باعث می شود که پوست افراد شاداب و جوان بماند .
- لاغری : کافئین موجود در قهوه عربیکا باعث بالا رفتن سوخت و ساز بدن می شود .
- ضد استرس : وجود هورمون اندروفین در عربیکا باعث می شود فرد تا 4 ساعت پس از نوشیدن آن احساس آرامش بیشتری داشته باشد .
- افزایش رشد و استحکام ناخن : عربیکا دارای مقادیری پتاسیم و کلسیم می باشد که به رشد ناخت ها کمک می کند .
- کاهش قند خون : اگر قهوه عربیکا بدون مقادیر زیاد شکر مصرف شود ، به دلیل افزایش سوخت و ساز ، قند خون را کاهش می دهد .
نکته : قهوه عربیکا در ساخت قهوه های فوری استفاده نمی شود ، برای ساخت قهوه های فوری از قهوه روبوستا که قیمت و کیفیت پایین تری دارد استفاده می شود .
علت نامگذاری
این نوع قهوه در قرن های گذشته صرفا از یمن و اتیوپی به سایر مناطق جهان صادر می شده است ، همین موضوع باعث شده است نام اعراب بر این نوع قهوه گذاشته شود .
مشخصات گیاه شناسی قهوه عربیکا
- فرمانرو= گیاهان
- گیاهان گلدار
- تبار= Coffeeae
- سرده= گیاه قهوه
- نام علمی= Coffea arabica
- دولپهایهای نو
- آستریدها
- راسته= گلسپاسیسانان
- تیره= روناسیان
- زیرخانواده= روناسیان ایگزوروئیدائه
شکل ظاهری قهوه عربیکا
تشخیص انواع دانه های قهوه کمی دشوار می باشد ولی به صورت کلی می توان ویژگی های دانه قهوه عربیکا را اینگونه ذکر کرد :
- خط وسط لوبیای دانه کمی دارای انحنای « S » می باشد .
- سطح داخلی تخت و صاف
- بیضی شکل تر از سایر قهوه ها
قهوه عربیکا / معرفی کامل
طرز صحیح دم کردن قهوه و نکات مهم در طعم مطلوب
میزان چربی قهوه عربیکا
قهوه عربیکا از سایر قهوه ها چرب تر می باشد ، عربیکا حدودا 60 درصد نسبت به قهوه روبوستا چرب تر می باشد . ( در زمان مصرف در صورت بالا بودن چربی خونتان به این موضوع توجه داشته باشید )
عطر و بوی قهوه عربیکا
قهوه ی عربیکا نسبت قهوه های دیگر عطر و بوی بیشتری دارد آما اکثر افرادی که به قهوه های فوری عدات کرده اند بوی عربیکا را زیاد میدانند و آن را نمیپسندد .
از چند دهه پیش به دلیل قیمت بالای عربیکا ار آن در قهوه های فوری استفاده نمی شود این موضوع باعث شده است زائقه ی بسیاری از افراد از طعم و مزه ی آن دور شود .
کافئین دانه قهوه عربیکا
دانه های قهوه عربیکا به طور متوسط 1.5 درصد کافئین دارند و این میزان جزء کمترین ها در میان 80 نوع قهوه ای که در دنیا موجود است می باشد ، به عنوان مثال قهوه روبوستا 3 درصد کافئین دارد یعنی دوبرابر عربیکا !
درخت قهوه عربیکا یک گیاه همیشه سبز می باشد که در سال های ابتدایی عمرش بوته و درختچه می باشد و با گذشت زمان رشد عمودی خود را کامل می کند و به درخت تبدیل می باشد .
میوه های این درخت شبیه به گیلاش ها کال می باشد که دو دانه قهوه در داخل هر کدام از آنها می باشد .
برگهای درخت عربیکا سبز تیره و چرب می باشند .
روش کاشت عربیکا
همان دانه های قهوه که پس از پودر شدن برای تهیه نوشیدنی استفاده می شوند ، بذر این گیاه می باشند .
نکته : این گیاه بسیار حساس می باشد و مستعد کنه و شپش های مختلف می باشد به همین دلیل برای استفاده به عنوان یک گیاه تزئینی اصلا مناسب نمی باشد .
مراحل کاشت
ابتدا دانه قهوه را به مدت یک روز در آب قرار دهید تا جوانه های کوچکی دیده شود ، جوانه ها در آب ولرم زودتر پدید می آیند .
این دانه جوانه دار را باید در عمق 1.5 سانتیمتری خاک قرار دهید و رویش را با خاک بپوشانید .
در مرحله گلدان را در معرض نور خورشید به مدت حداقل 6 ساعت در روز قرار دهید .
پس از رسیدن به ارتفاع 15 سانتیمتری گیاه را به یک گلدان متوسط منتقل کنید پس از رسیدن به 80 سانتیمتر دیگر باید در گلدان های بزرگ یا زمین کاشته شود ، فاصله ها درخت از دیگری 3 تا 3.5 متر در نظر گرفته شود زیرا این گیته رشد عرضی خوبی دارد .
هر درخت بالغ سالانه 5 کیلوگرم دانه قهوه خشک به شما محصول میدهد .
قهوه عربیکای واقعی گیر بیاد عالی هست
در کشورمون اکثر چیزا تقلبین فکر نکنم اصلی گیر بیاد.