بیماری زوسکا ( Zuska’s Disease ) یا ورم پستان یک بیماری غیر رایج می باشد که با ایجاد التهاب موضعی در پستان و ترشح مواد چسبناک و آبسه در ناحیه نوک پستان خود را نشان میدهد ، در این مطلب به بررسی بیماری زوسکا می پردازیم . ( بیماری زوسکا / علائم و درمان )
بیماری زوسکا
زوسکا و سرطان پستان:
بیماری زوسکا به حدی نادر است که بسیاری از افراد در جامعه حتی نام آن را نشنیده اند ، بسیاری از افراد علائم آن را سرطان پستان اشتباه میگیرند و دچار استرس شدید می شوند ، بیماری زوسکا یا « فیستول لاستیک » یک نوع آبسه در ناحیه نوک سینه می باشد که می تواند همراه با درد بسیار زیاد باشد ولی این بیماری با سرطان سینه نقطه مشترکی ندارد .
هر گاه تولید سلول های اپیتلیال در ناحیه پستان بیش از حد باشد ، مجاری داخل پستان مسدود میشود و پستان دچار آبسه و ترشح می شود .
خیر ، زوسکا هیچ ارتباطی با شیردهی ندارد .
به طور معمول در یک پستان بروز پیدا میکند اما در برخی از موارد هر دو پستان دچار این مشکل میشوند .
بیماری زوسکا کشنده نمی باشد و جزء بیماری های بسیار کم خطر می باشد ، البته این موضوع نباید موجب شود فرد درمان خود را به عقب اندازد .
بله ، البته شیوع آن در میان آقایان بسیار کم می باشد .
این بیماری در سال 1951 توسط پزشک زوسکا شناسایی و در منابع پزشکی ثبت شد .
علائم بیماری زوسکا
با انسداد مجاری داخل پستان بر اثر بیماری زوسکا علائم زیر می تواند بروز پیدا کند :
- تورم پستان
- فیستول تخلیه اطراف نوک پستان ( fistula mammillary )
- ترشحات خمیری از نوک پستان
- درد در پستان
- تغیر رنگ و بافت پوست پستان
- مچاله شدن نوک پستان
روش تشخیص بیماری زوسکا
برای تشخیص بیماری زوسکا نیاز به معاینه پزشک و انجام آزمایشات می باشد ، ماموگرافی و سونوگرافی دو روش رایج برای تشخیص این بیماری می باشد ، سونوگرافی دقت بیشتری در تشخیص بیماری زوسکا دارد ولی از آنجایی که ماموگرافی به طور همزمان زوسکا و سرطان پستان را بررسی میکند بیشتر رایج می باشد .
درمان زوسکا
پس از تایید وجود بیماری زوسکا توسط پزشک ، راه های درمانی متناسب با شدت بیماری اعمال می شود ، در بیشتر موارد پزشک با تخلیه برشی علائم بیماری را رفع میکند و بیمار درد کمتری را تجربه میکند در مواردی نیاز به جراحی های عمیق تر وجود دارد گاهی هم مصرف آنتیبیوتیک لازم می باشد .
به طور کلی میتوان گفت درمان زوسکا خیلی پیچیده نیست ولی از درمان مهم تر این است که فرد به صورت مداوم پستان خود را مورد بررسی قرار دهد تا در صورت باقی ماندن مشکل فورا به پزشک مراجعه نماید و از اینجاد آبسه مجدد جلوگیری کند .
جراحی زوسکا به دلیل ایجاد برش های ساده معمولا تاثیر زیادی بر زیبایی فرد ندارد ، میزان موفقیت جراحی بیش از 90% می باشد و از این نظر یکی از جراحی های بسیار موفق در جهان می باشد .
عوارض زوسکا
بیماری زوسکا خطرات جانی ندارد اما عفونت های ثانویه آن باید جدی گرفته شود عوارض رایج در بیماری زوسکا عبارت است از :
- درد های آزار دهنده
- استرس روانی برای دختران جوان در سن ازدواج
- عفونت های ثانویه
- تغییر ظاهر پستان که البته موقتی می باشد
بیماری زوسکا / علائم و درمان