آسیب های نگه داشتن ادرار

بابک جوانمرد متخصص اورولوژی، جراح کلیه، مجاری ادراری و تناسلی در گفت‌وگو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، درباره عوارض نگهداشتن ادرار اظهار کرد: دفع ادرار ۲ مرحله ذخیره سازی و دفع ادرار را شامل می‌شود؛ ادرار توسط کلیه تولید شده و سپس در مثانه ذخیره می‌شود، مثانه ادرار را با حجم بالا و فشار کم در خود نگه‌ می‌دارد و با به حداقل رسیدن ظرفیت مثانه، سیگنال‌های اخطار به مغز رسیده و فرد برای تخلیه مثانه باید از سرویس بهداشتی استفاده کند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: یک فرد بالغ باید با توجه به میزان مایعات مصرفی ۶ الی هفت مرتبه در طول روز از سرویس بهداشتی استفاده کند و اگر میزان دفعات دستشویی رفتنش از این تعداد کمتر باشد، باید میزان مصرف مایعات را بالا ببرد. نگهداشتن ادرار مانند یک شمشیر دولبه عمل می‌کند؛ گاهی مانند یک شیوه درمانی و فیزوتراپی عمل کرده و گاهی باعث بیماری‌های گوناگون در افراد می‌شود که تشخیص آن با پزشک معالج است.

ظرفیت مثانه چقدر است؟

وی درباره تفاوت ظرفیت مثانه افراد توضح داد: ظرفیت مثانه با توجه به سن، جنس و وزن افراد متفاوت است؛ مثانه نوزاد تازه متولد شده با دفع ادرار غیر ارادی،‌ هر یک ساعت یک‌بار تخلیه می‌شود. در این بین استفاده از سرویس بهداشتی به کودک باید پس از ۲ سال آموزش داده شود، زیرا رفته رفته با رشد کودک ظرفیت مثانه نیز افزایش پیدا خواهد کرد، ظرفیت مثانه یک فرد بالغ چهارصد سی سی می‌باشد.

جوانمرد توضیح داد: سرکوب دفع ادرار در افراد باعث ایجاد عوارضی مختلف مانند عفونت‌های ادراری، برگشت ادرار، سنگ مثانه و سنگ کلیه می‌شود، به همین دلیل این آموزش به کودکان داده شود تا ادرار خود را نگه‌ ندارد، اگر کودک سرگرم بازی شده و دستشویی رفتن را به تعویق می‌اندازد. در این هنگام مادر باید هر یک ساعت یک‌بار به کودک خود یادآوری کند تا کودک دچار عوارض ناشی از نگهداشتن ادرار نشود.

وی افزود: نگهداشتن ادرار در مثانه باعث ایجاد فشار بر دیوار‌ه‌های مثانه شده و سپس به کلیه‌ها باز می‌گردد. بازگشت ادرار به کلیه‌ها باعث عفونت‌های ادراری و در دراز‌مدت به بروز سندروم‌های مختلف کلیوی منجر خواهد شد.

این متخصص کلیه تصریح کرد: این فشار ناشی از نگه داشتن ادرار که به دیواره مثانه وارد می‌شود در بزرگسالی نیز باعث ایجاد فیبروز مثانه و ضعف عضلانی مثانه می‌شود. در این عارضه فرد در دفع ادرار دچار با مشکل مواجه شده و نمی‌تواند مثانه خود را به طور کامل تخلیه کند.

عوارض نگهداشتن ادرار در دوران بارداری

جوانمرد بیان کرد: عوارض نگهداشتن ادرار در بانوان شایع تر و خطرناک‌تر است؛ فرد علاوه بر سندروم دفع ناقص، دچار یبوست مزمن نیز می‌شود. اهمیت توجه به نگه نداشتن ادرار در بانوان باردار بسیار بیشتر خواهد بود. زیرا عفونت ادراری ایجاد شده بر اثر نگهداری ادرار در بانوان باردار سریع‌تر اتفاق افتاده و آسیب‌های جدی را بر جنین وارد می‌سازد.

این متخصص بیان داشت: یکی مشکلاتی که پروستات برای آقایان ایجاد می‌کند، تکرر ادرار است، پزشک از بیمار می‌خواهد ادرار خود را نگهدارد تا بیمار آزار نبیند. زیرا تحریک پذیری‌هایی‌ که در کلیه ایجاد شده و فرد مجبور به استفاده از بهداشتی در مدت زمان های کوتاه پانزده یا بیست دقیقه ای است.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان



خواص و عوارض خیار چنبر تلخ

خواص و عوارض خیار چنبر تلخ

آیا تا به حال طعم تلخ خیار چنبر را چشیده‌اید؟ این میوه‌ی عجیب و غریب که در طب سنتی جایگاه ویژه‌ای دارد، فواید و عوارض…

2 comments
پروپرانولول موارد مصرف و عوارض

پروپرانولول موارد مصرف و عوارض

پروپرانولول، که با نام‌های تجاری ایندرال و پرانول نیز شناخته می‌شود، دارویی از دسته بتابلاکرها است که کاربردهای متعددی در درمان بیماری‌های مختلف دارد. در…

0 comments
سنگ پادزهر چیست خواص و عکس

سنگ پادزهر چیست ? خواص و عکس

اگر در مورد سنگی که با حرارت روغن میدهد و روغن آن دارای خواص شگفت انگیزی است سوال دارید و قصد دارید صحت و سقم…

4 comments
ماپروتیلین موارد مصرف و عوارض

ماپروتیلین موارد مصرف و عوارض

در این مقاله به معرفی دارو ماپروتیلین / موارد مصرف و عوارض جانبی آن میپردازیم. در صورتی که تجربه استفاده از این دارو را دارید در…

2 comments
پرگابالین موارد مصرف و عوارض

پرگابالین موارد مصرف و عوارض

فارپرگابالین یا پرگاسول چیست ? موارد مصرف و عوارض جانبی آن چیست ? برای رسیدن به جواب این سوالات ادامه این مقاله را مطالعه بفرمائید….

0 comments
فارژزیک چیست و چه عوارضی دارد

فارژزیک چیست و چه عوارضی دارد ?

فارژزیک Fargesic یک نام تجاری برای یک ضد التهاب غيراستروييدی است، این دارو به عنوان مسکن درد های خفیف تا متوسط کاربرد دارد. به این…

1 comment
قطره رابت

قطره رابت چیست و عوارض جانبی ?

رابت Rabet یک نام تجاری برای قطره بتامتازون است، بتامتازون یک سرکوب کننده سیستم ایمنی به منظور کنترل و درمان التهابها و آلرژی های گوناگون…

0 comments
معرفی تداسپت عوارض جانبی

معرفی تداسپت + عوارض جانبی

در این مقاله به معرفی دارو تداسپت / موارد مصرف و عوارض جانبی آن میپردازیم. در صورتی که تجربه استفاده از این دارو را دارید در…

1 comment
طرز تهیه دمنوش به

طرز تهیه دمنوش به

دمنوش به یکی از دمنوش های سنتی و مفید ایرانی می‌باشد که در این سال ها کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله…

0 comments
معرفی ايندوکيم + عوارض جانبی

معرفی ايندوکيم + عوارض جانبی

در این مقاله به معرفی دارو ايندوکيم / موارد مصرف و عوارض جانبی آن میپردازیم. در صورتی که تجربه استفاده از این دارو را دارید در…

0 comments

به این پست امتیاز بدید...

خیلی ضعیف/ضعیف/متوسط/خوب/عالی

میانگین امتیازات :5 تعداد آرا: 2

هنوز کسی رای نداده...




طراحی سایت بیوگرافی شما
یکبار هزینه برای 5 سال
آدرس دلخواه شما با پسوند .ir