ته چین قزل آلا زعفرانی

مواد لازم :

ماهی قزل‌آلا – دو عدد

سبزی‌پلو – چهار پیمانه
سیر تازه خردشده – نصف پیمانه
نمک و فلفل – به میزان لازم
زعفران – به میزان لازم

روغن مایع ذرت – یک پیمانه
برنج – پنج پیمانه

طرز تهیه ته چین ماهی زعفرانی:

ماهی‌ها را تمیز شسته و استخوان آنها را جدا می‌کنیم. مقداری نمک، فلفل و زعفران به آنها می‌زنیم تا مزه‌دار شوند. در این فاصله برنج را که از شب قبل همراه نمک خیس کرده‌ایم با سبزی‌پلو آبکش می‌کنیم.

سپس ماهی را از طرفی که گوشت دارد در ماهیتابه سرخ می‌کنیم و طرف دیگر که پوست ماهی می‌باشد را ته ماهیتابه قرار داده و برنج آبکش شده را روی آن می‌ریزیم.

ماهی دوم را کاملا سرخ کرده و سر آن را جدا می‌کنیم و در ماهیتابه گذاشته و بقیه برنج و سیر تازه را روی آن می‌ریزیم. در ظرف کوچکی، نصف پیمانه آب و بقیه روغن را ریخته روی حرارت می‌گذاریم. زمانی که به جوش آمد روی برنج می‌ریزیم و در ظرف را با فویل آلومینیومی بسته و آن را یک ساعت روی حرارت ملایم دم می‌کنیم. نهایتاً، در ظرف موردنظر برگردانده و مطابق شکل تزئین می‌کنیم.

ته چین قزل الا

ته چین قزل الا



 ته چین تن ماهی

مواد اصلی 

برنج  = ۳ پیمانه
روغن = ۱/۲ پیمانه
زعفران = دم کرده  به مقدار لازم
ماست ‏= ۱ پیمانه
تخم مرغ =  ۵ عدد
نمک  = به مقدار لازم

مواد میانی

تن ماهی = ۱ قوطی
سبزی ماهی گشنیز و شنبلیله = ۱.۵ پیمانه
زردچوبه = به مقدار لازم
سیر = ۲ حبه
پیاز متوسط = ۱ عدد

طرز تهیه ته چین تن ماهی:

ابتدا برنج رابا نمک و روغن دم ميکنيم و کمي زنده تر از اجاق برميداريم و کنار می گذاریم.

برنج را داخل ظرف بزرگی ریخته
زعفران دم کرده و ماست و تخم مرغ هارا در ظرفی جداگانه ریخته و خوب مخلوط کنین
مخلوط زعفران و تخم مرغ را به برنج اضافه میکنیم و خوب با قاشق میزنیم تا کاملا یکدست شود
روغن را اضافه میکنیم و باز میزنیم
برای مواد میانی ابتدا پیاز را خرد کرده و سرخ میکنیم سپس سیر را اضافه کرده و تفت میدهیم
زردچوبه را اضافه میکنیم تفت میدهیم و سپس سبزی ماهی را اضافه میکنیم و خوب تفت میدهیم تا سرخ شود
تن ماهی را به مواد میانی اضافه میکنیم و از رو گاز برمیداریم
در یک ظرف نچسب کمی روغن ریخته و نصف مخلوط برنج زعفرانی رو اضافه میکنم و سطحشو صاف میکنیم
موادمیانی را روی لایه اول برنج ریخته کمی از لبه های ظرف دورتر باشه و بیشتر درمیانه ظرف ریخته
سپس باقی برنج را اضافه کرده و باز سطحشو صاف میکنیم
در فر با دمای ۱۸۰درجه به مدت۴۰ دقیقه بنا به داغی فرتون قراردهید روش که طلایی شد آمادست

 

 


ته چین سبزی پلو ماهی

مواد لازم برای 4 نفر

روغن مایع به میزان لازم

تن ماهی 2 عدد

زعفران به میزان لازم

برنج 3 پیمانه

سبزی پلویی 300 گرم

تخم مرغ 3 عدد

نمک و زرد چوبه  به میزان لازم

 

دستور پخت

برای تهیه ته چین سبزی پلو ماهی ابتدا سبزی ها را پاک کنید و بشورید و آنها را خرد نمائید. برنج را پاک کنید و بشورید سپس آنرا بپزید و کمی زنده از روی اجاق بردارید.

زعفران را با مقدار کمی آب دم کنید.

در ظرف جداگانه تخم مرغها را شکسته هم بزنید .سبزی پلویی، نمک، زردچوبه و زعفران را با پلو پخته شده مخلوط نمایید. ته قابلمه تفلون ته چین را چرب نموده و نصف مخلوط را در قابلمه بریزید سپس تن ماهی را روی مخلوط ریخته و بقیه مخلوط برنج و سبزی را بریزید، سبزی پلو و تن ماهی را با پشت قاشق فشار دهید تا مخلوط به هم بچسبد و قابلمه ته چین سبزی پلو ماهی را در فر و یا اجاق گاز با شعله کم به مدت یک ساعت بگذارید تا دم بکشد، غذا آماده است. بجای تن ماهی میتوانید از ماهی استفاده کنید باید ماهی را کمی سرخ کرده و تیغ های آنرا بگیرید.

ماهی یک غذای مورد علاقه ایرانی است . ماهی منبع بسیار خوبی از پروتئین ، مواد معدنی نظیر سلنیوم ، منیزیم و پتاسیم و همچنین ویتامین های B3 ، B1 و B6 است.

مهم تر از همه این که، گوشت ماهی سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است که مصرف آن مشکلات پوستی و التهابات را کاهش می‌دهد و سرعت بهبود بیماران قلبی را بالا می برد.



دستور پخت «ته چین ماهی کیلکا»

مواد لازم ته چین ماهی کیلکا :

  • ماهی کیلکا 800 گرم
  • نعنا خشک 1 قاشق غذاخوری
  • شوید 2 قاشق غذاخوری
  • آرد ذرت 1 قاشق غذا خوری
  • فلفل سیاه 1 قاشق چای خوری
  • نمک 1 قاشق چای خوری
  • روغن زیتون 100 میلی لیتر
  • پیاز متوسط 1 عدد
  • آجیل کاج 25 گرم
  • برنج 200 گرم
  • زرشک 40 گرم
  • آب جوش 4 لیوان
ته چین کیلکا

ته چین کیلکا

طرز تهیه ته چین ماهی کیلکا :

  1. برنج و زرشک را در ظرف های جداگانه در آب داغ خیس کنید.
  2. ماهی ها را تمیز کرده تیغ ها را جدا و خوب بشورید، درون آب کش قرار داده و کنار بگذارید تا کاملا آب آنها برود.
  3. پیاز را خرد کرده با روغن زیتون سرخ کنید تا پیازها کمی نرم شوند، سرخ کردن را تا 5 دقیقه ادامه دهید.
  4. آجیل کاج را به پیاز اضافه کرده تف میدهیم تا رنگ آجیل ها عوض شود و تا 5 دقیقه این کار را ادامه می دهیم.
  5. آب برنج ها را خالی کرده برنج ها را بشورید و با نمک و فلفل به پیاز و آجیل اضافه کنید و چند بار هم بزنید.
  6. آب زرشک را خالی کرده و نعنا خشک و 4 لیوان آب جوش را به برنج اضافه کرده و هم میزنیم، در قابلمه را گذاشته ، شعله را کم کرده تا وقتی آب برنج را بکشد، میپزیم.
  7. تا برنج آماده می شود شما فر را گرم کنید، ظرفی که قرار است ته چین را درست کنید با روغن زیتون چرب کرده و نصف قاشق آرد ذرت را به ته ظرف پخش کنید، ماهی کیلکا ها را کف ظرف
  8. بطوریکه کف و دیواره ظرف را بپوشاند بچینید. ماهی ها را به سمت پوست ماهی ها در کف ظرف قرار دهید.
  9. برنج را از روی حرارت برداشته شوید های خرد شده را اضافه کرده و هم بزنید و روی ماهی ها اضافه کنید و با قاشق روی برنج را صاف کنید، ماهی های باقی مانده را نیز طوریکه پوست
  10. ماهی رو قرار گیرد بر روی برنج بچینید تا روی برنج را بپوشاند سپس آرد باقی مانده را روی ماهی ها پخش کنید.
  11. ته چین را در فر، که از قبل با 180 درجه سانتیگراد گرم کرده اید به مدت 30 دقیقه بپزید تا روی ماهی ها طلایی شود.
  12. ته چین را بعد از اینکه 5 الی 10 دقیقه در محیط بیرون قرار دادید برای سرو برش بزنید و نوش جان.

نکته:

  1. بعد از شستن ماهی ها و تمیز کردن استخوان ها کاملا آب اضافی آن را بگیرید حتی خشک کنید.
  2. آجیل کاج همان میوه مخروط کاج می باشد.

 

به این پست امتیاز بدید...

خیلی ضعیف/ضعیف/متوسط/خوب/عالی

میانگین امتیازات :4.7 تعداد آرا: 6

هنوز کسی رای نداده...