شلهزرد
مواد لازم شلهزرد :
گلاب: نصف پیمانه
برنج: ۵۰۰ گرم
شکر: نیم تا یک کیلوگرم (بسته به ذائقه)
روغن: نصف پیمانه
زعفران سائیده: نصف قاشق چایخوری
خلال پسته: ۵۰ گرم
دارچین: یک قاشق سوپخوری
خلال بادام: ۱۰۰ گرم
دستور تهیه شله زرد :
برنج را چندین بار شسته تا آب آن کاملاً زلال شود.
سپس آن را با ۶ برابر آب روی حرارت قرار میدهیم تا جوش بیاید.
هر از چند گاه، کف برنج را میگیریم.
وقتی مغز برنج کاملاً نرم شد شکر را اضافه میکنیم و مرتب آن را بهم میزنیم تا شله زرد کاملاً جا بیفتد.
زعفران را در کمی آب جوش حل کرده و به شله زرد اضافه میکنیم. سپس روغن را داغ کرده و به آن اضافه میکنیم، آنگاه کمی از بادام را کنار گذاشته و مابقی بادام را همراه با گلاب داخل شله زرد میریزیم و کاملاً آن را بهم میزنیم تا تمام مواد با هم مخلوط شوند.
سپس در ظرف را میگذاریم تا شله زرد آماده شده و جا بیفتد. در صورت استفاده از فر، آن را نیم ساعت در کف فر با حرارت ملایم قرار میدهیم. پس از آماده شدن روی آن را با دارچین، خلال بادام و خلال پسته تزئین میکنیم.
دقت کنید وقتی شله زرد آماده است که زیاد شل نباشد وقتی آنرا در ظرف میریزید نباید ولو شود و حالت آش داشته باشد البته دقت کنید شله زرد وقتی سرد شد هم مقداری سفتتر خواهد شد. ولی خوب وقتی تمام شد زیاد نباید شل باشد.
چقدر من دوس دارم شله زرد بپزم ولی میترسم یکم
بسیار عالی بود اموززش