آیا ته دیگ سرطان‌زا می باشد ؟

یکی از پرطرفدار ترین اجزا غذا های ایرانی ته دیگ می باشد که به تازگی با تحقیقات علمی شک و شبه فراوانی در مورد مضر بودن آن مطرح شده است .

ته دیگ های سمی

ته دیگ سرطان زا
ته دیگ سرطان زا

غذا‌های غنی از کربوهیدرات مانند نان، برنج و سیب زمینی که براثر حرارت بالا و مستقیم به رنگ قهوه‌ای یا سیاه در می‌آیند و طعم و ظاهری مطلوبی دارند، افراد با مصرف ته دیگ به میزان زیادی سم خطرناک به نام آکریلامید را وارد بدن افراد می‌کنند.

آکریلامید ماده‌ای اسیدی و سرطان زا است که در مقایسه با دیگر مواد سمی شناخته شده در غذاها، برای انسان‌ها تا ۱۰۰ برابر خطرناک‌تر است و در اثر حرارت زیاد و مستقیم در نان، برنج، سیب زمینی و دیگر کربوهیدارت تولید می‌شود.

آکریلامید به محض ورود به بدن تجزیه شده و با اثر بر روی DNA و ایجاد جهش در ژن‌ها موجب بروز سرطان، افزایش سطوح فاکتور‌ های التهابی ، افزایش خطر اترواسکلروز ، اختلالات باروری ، تحریک و قرمزی پوست و چشم‌ ها می‌شود.

ته دیگ سرطان زا
ته دیگ سرطان زا

راه حل چیست ؟

برای عدم ایجاد آگریلامید در ته دیگ ها باید به چند نکته توجه داشته باشیم .

1 – ته دیگ بیش از اندازه حرارت نبیند و رنگش قهوه ای تیره نشود .

2- ضخامت ته دیک خیلی کم نباشد تا حرارت موضعی نتواند بخش هایی از آن را بیش از حد تحت تاثیر قرار دهد .

سلامتی خود را فدای طعم لذیذ ته‌دیگ و نان‌های برشته نکنید و اگر قصد خرید نان‌های نازک برشته شده را دارید، آن‌هایی را انتخاب کنید که رنگ روشن‌تر و آکریلامید کمتری دارند.

ته دیگ سرطان زا

ته دیگ سرطان زا
ته دیگ سرطان زا

به این پست امتیاز بدید...

خیلی ضعیف/ضعیف/متوسط/خوب/عالی

میانگین امتیازات :5 تعداد آرا: 2

هنوز کسی رای نداده...