آیا ته دیگ سرطانزا می باشد ؟
یکی از پرطرفدار ترین اجزا غذا های ایرانی ته دیگ می باشد که به تازگی با تحقیقات علمی شک و شبه فراوانی در مورد مضر بودن آن مطرح شده است .
ته دیگ های سمی
غذاهای غنی از کربوهیدرات مانند نان، برنج و سیب زمینی که براثر حرارت بالا و مستقیم به رنگ قهوهای یا سیاه در میآیند و طعم و ظاهری مطلوبی دارند، افراد با مصرف ته دیگ به میزان زیادی سم خطرناک به نام آکریلامید را وارد بدن افراد میکنند.
آکریلامید مادهای اسیدی و سرطان زا است که در مقایسه با دیگر مواد سمی شناخته شده در غذاها، برای انسانها تا ۱۰۰ برابر خطرناکتر است و در اثر حرارت زیاد و مستقیم در نان، برنج، سیب زمینی و دیگر کربوهیدارت تولید میشود.
آکریلامید به محض ورود به بدن تجزیه شده و با اثر بر روی DNA و ایجاد جهش در ژنها موجب بروز سرطان، افزایش سطوح فاکتور های التهابی ، افزایش خطر اترواسکلروز ، اختلالات باروری ، تحریک و قرمزی پوست و چشم ها میشود.
راه حل چیست ؟
برای عدم ایجاد آگریلامید در ته دیگ ها باید به چند نکته توجه داشته باشیم .
1 – ته دیگ بیش از اندازه حرارت نبیند و رنگش قهوه ای تیره نشود .
2- ضخامت ته دیک خیلی کم نباشد تا حرارت موضعی نتواند بخش هایی از آن را بیش از حد تحت تاثیر قرار دهد .
سلامتی خود را فدای طعم لذیذ تهدیگ و نانهای برشته نکنید و اگر قصد خرید نانهای نازک برشته شده را دارید، آنهایی را انتخاب کنید که رنگ روشنتر و آکریلامید کمتری دارند.