خوردن سالاد قبل از غذا مفید است ؟

این سؤال در ذهن خیلی از افراد که دارای رژیم کاهش وزن هستند وجود دارد که بهترین زمان خوردن سالاد چه وقتی است . جواب این است که خوردن سالاد قبل از صرف غذا جلوی پر خوری را میگیرد و سبب میشود که فرد مقدار غذای کمتری مصرف کند .

همچنین با اینکار از بروز یبوست در طول روز پیشگیری میشود . با رعایت این موضوع از بوجود آمدن بیماریهای گوارشی تا حد زیادی جلوگیری میشود . سالاد به دلیل فیبر بالایی که دارد باعث حرکت بیشتر روده ها شده و از این رو به هضم بهتر غذا کمک فراوانی میکند .

چنانچه در افراد چاق سالاد قبل از غذا مصرف شود، رفلکس اشتها رخ مي‌دهد و به دليل اينکه سالاد و سبزيجات از کالري کمي برخوردار هستند، مدت زمان غذا خوردن کاهش يافته و زمان تخليه معده به تاخير مي‌افتد. علاوه بر اينکه اشتها را افزايش مي‌دهد، در افراد لاغر که معمولا داراي معده‌ي کوچکتر از حد نرمال هستند، بافت و فيبر غذايي حجم معده را افزايش مي‌دهد که در نتيجه کمک مي‌کند که در وعده‌هاي بعدي حجم بيشتري از غذا خورده شود.

مصرف کرفس، کلم، شلغم، ترب، سير، سويا، ذرت و کاهو در افرادي که دچار مشکلات تيروئيد هستند، به صورت خام به هيچ وجه توصيه نمي‌شود، چرا که کم کاري را تشديد مي‌کند.

سالاد هندوانه و گوجه فرنگی
سالاد هندوانه و گوجه فرنگی

زمان مناسب خوردن سالاد

سالاد را قبل از غذا بخوریم یا بعد از غذا؟

برای پاسخ به این پرسش، باید به وزن هر کس توجه کنیم و خیلی ساده افراد را در 3 گروه لاغر، متوسط و دارای اضافه وزن قرار دهیم. افراد دچار اضافه وزن، حتما باید سالاد را 20 دقیقه قبل یا لااقل هنگام خوردن غذا میل کنند. خوردن سالاد قبل از غذا به پرشدن معده کمک می‌کند و مهم‌تر اینکه به مغز 20 دقیقه فرصت می‌دهد تا متوجه شود چه خورده و چقدر خورده است زیرا واکنش مغز بسیاری از افراد چاق نسبت به سیری، کندتر از افراد لاغر و معمولی است و همین مساله باعث می‌شود بیش از حد معمول غذا بخورند. البته این افراد هیچ‌گاه نباید به سالاد سس یا روغن‌زیتون بزنند و می‌توانند کمی ‌فلفل‌قرمز تند، آبلیمو یا آبغوره به آن اضافه کنند. فلفل 12 تا 13 درصد سوخت‌و‌ساز سلول‌ها را بالا می‌برد و باعث سوزاندن چربی‌های بدن می‌شود.
فقط افرادی با اندام متناسب مجازند سالاد را در هر زمانی که خواستند (قبل، همراه با غذا یا بعد از آن) میل کنند اما هیچ‌کس نباید سالاد را به‌عنوان یک وعده غذایی اصلی به شمار آورد چون به هیچ‌وجه جایگزین غذا نیست و با کالری اندک و مقدار ناچیز قندش، بدن را دچار کمبود مواد غذایی و فرد را نسبت به خوردن حریص‌تر و درنتیجه چاق‌تر می‌کند. البته برخی افراد به سالاد، سویا، فیله مرغ، تن ماهی، حبوبات، جوانه‌ها و مخلفات دیگر اضافه می‌کنند ولی نام چنین مخلوطی دیگر سالاد نیست و می‌توان آن را به جای شام استفاده کرد.

نظر طب سنتی درباره مصرف سالاد

  بر اساس مطالعه‌های انجام شده در طب سنتی یکی از بدترین عادت‌های خوراکی این است که چند غذای مختلف از نظر رنگ، طعم و کیفیت را در یک نوبت غذایی مصرف کنیم. بر اساس این گفته، بهتر است که مصرف انواع سالاد همراه غذای اصلی تا حد ممکن محدود و مصرف سالادها به کمی قبل یا بعد از صرف غذای اصلی، موکول شود.

مصرف سالاد شیرازی و سالاد کاهو همراه با غذا در درازمدت منجر به کاهش عملکرد معده و در نتیجه اختلال هضم می‌شود, از دیدگاه طب سنتی ایران، اختلال هضم زمینه‌ساز بروز بسیاری از بیماری‌هاست باید از مصرف این سالادها همراه با غذا یا بلافاصله, قبل یا بعد از غذا پرهیز شود.

اشتباهات رایج در تهیه سالاد

  1. استفاده از برگ های جوان کاهو: خرد کردن چند برگ جوان اما زرد کاهو ارزش غذایی سالاد را چندان افزایش نخواهد داد زیرا هر چه کاهو سبزتر باشد، اسیدفولیک، موادمعدنی و ترکیب های مفید بیشتری خواهد داشت.
  2. زیاده روی در مصرف نان های خشک یا فرآورده های گوشتی آماده: افزودن نان های برشته به سالاد کالری زیادی به آن می افزاید زیرا هر نصف لیوان نان برشته، ۱۰۰ کیلوکالری انرژی دارد. فرآورده های گوشتی نیز مملو از چربی و افزودنی های مختلف هستند که دریافت هر روزه شان توصیه نمی شود. می توان به جای آنها یک تا ۲ قاشق غذاخوری مغز گردوی خرد شده به سالاد افزود تا امگا ۳ فراوانی به بدن برسد.
  3. زیاده روی در افزودن پنیر: اغلب پنیرهایی که به سالاد اضافه می شوند، مملو از چربی هستند بنابراین زیاده روی در مصرف آنها علاوه بر پروتئین و کلسیم، انرژی سالاد را اضافه خواهد کرد.
  4. افزودن تکه های سرخ شده انواع گوشت: بسیاری از افراد عادت دارند در سالادشان تکه های سینه مرغ سرخ شده بریزند، این کار به دلیل کالری فراوانی که مرغ سرخ شده دارد باعث دریافت مازاد بر نیاز انرژی خواهدشد، پس بهتر است گوشت به اندازه و به صورت آبپز شده در سالاد ریخته شود.
  5. پوشاندن سالاد با سس: اغلب سس ها مملو از چربی هستند و غوطه ور کردن سالاد در سس ارزش غذایی آن را به شدت کاهش خواهدداد به همین دلیل به شما توصیه می کنیم سالادتان را با آب?لیمو، نارنج یا حتی سرکه بالزامیک مزه دار کنید.
سالاد کینوا
سالاد کینوا

فواید مصرف سالاد

  1. دریافت فیبر موردنیاز: خوردن سالاد راهی برای تامین فیبر موردنیاز بدن است زیرا از موادغذایی ای تشکیل شده که از منابع عالی فیبر هستند. فراموش نکنید که رژیم غذایی سرشار از فیبر، کلسترول خون را کاهش می دهد و از بروز یبوست پیشگیری می کند.
  2. بهره مندی از خواص انواع میوه ها و سبزی ها: تهیه سالاد با انواع میوه ها و سبزی های تازه، روشی برای مصرف هر چه بیشتر انواع مختلف این گروه های غذایی و برخورداری از ارزش تغذیه ای تمام آنهاست.
  3. دریافت کالری کمتر و داشتن حس سیری بیشتر: نتایج مطالعه ها نشان داده اند با خوردن ۳ لیوان سالاد که تقریبا ۱۰۰ کیلوکالری انرژی دارد، انرژی دریافتی به میزان قابل ملاحظه ای (معادل ۵۵ کیلوکالری در هر وعده) کاهش می یابد و به این ترتیب فرد احساس سیری می کند و می تواند در پیروی از رژیم کاهش وزنش موفق عمل کند.
  4. دریافت چربی های مفید: با افزودن کمی روغن زیتون، آووکادو یا چند عدد مغز خام می توان به راحتی اسیدهای چرب مفید و ضروری را دریافت کرد که این کار با خوردن سالاد به آسانی امکان پذیر خواهد بود.

سالاد در دوران بارداری

خوردن سالاد در دوران بارداری بسیار توصیه می‌شود زیرا مواد مغذی لازم برای زن باردار و رشد جنین را تامین می‌کند. ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان‌های مورد نیاز برای دوران بارداری را می‌توان با مصرف میوه در صبحانه دریافت کرد.

باید میوه‌ای را انتخاب کنید که مواد مغذی بسیاری دارد مانند آووکادو که مقدار بالایی اسیدهای چرب امگا۳ دارد و از رشد مغز جنین پشتیبانی می‌کند. به علاوه، خوردن سالاد میوه در صبح می‌تواند به رفع تهوع در اوایل بارداری نیز کمک کند.

لاک زدن در دوران بارداری
دوران بارداری

به این پست امتیاز بدید...

خیلی ضعیف/ضعیف/متوسط/خوب/عالی

میانگین امتیازات :4.2 تعداد آرا: 6

هنوز کسی رای نداده...




طراحی سایت بیوگرافی شما
یکبار هزینه برای 5 سال
آدرس دلخواه شما با پسوند .ir