مصلح خربزه در طب سنتی

برای تعدیل طبع مواد غذایی طبق نظر حکما و اطبای طب سنتی باید مواد غذایی با طبع متضاد را با هم مصرف کرد تا بدن دچار برهم خوردگی تعادل نشود ، در اصطلاح طب سنتی ماده ای که پس از یک ماده غذایی مصرف می شود تا تعادل را برقرار کند « مصلح » می نامند . ( مصلح خربزه چیست ؟ )

مصلح خربزه چیست ؟
مصلح خربزه چیست ؟

مصلح خربزه

باید دانست که خربزه طبیعت گرم و تَر است و مصلح آن :

  1. آب انار ترش
  2. سرکه

خربزه در طب سنتی ایران

خربزه، طالبی و گرمک، دارای مزاجی گرم و تر هستند. این در حالی است که مزاج هندوانه، سرد و تر است. آب انار ترش و سرکه، جزو مصلحات خربزه و طالبی و گرمک محسوب می‌شوند و شیره و گزنگبین و پوست هندوانه هم مصلح هندوانه هستند.

امام رضاعلیه السلام می فرمایند : خربزه به منزلۀ آب است ، به منزلۀ شیرینی است ، معطر است ، میوۀ گوارا ست ، نظیف کنندۀ دهان و دندان است ، طعام خوبی است ، خورش شایسته ایست ، مثانه را شستشو می دهد ، صورت را صاف می کند و دهان را خوشبو می کند .


مضرات خربزه از دیدگاه طب سنتی

  • اگر در معده فردی که می خواهد خربزه بخورد، خلطی وجود داشته باشد، خربزه به خاطر لطافتش سریع به آن خلط تبدیل می شود.
  • خربزه سریع التعفن است یعنی در معده ای که قادر به هضمش نباشد حرارت غیرطبیعی در آن اثر کرده، باعث عفونت مواد می شود.
  • خربزه در برخی افراد باعث بروز سردرد می شود و این افراد باید از مصرف آن پرهیز کرده یا حتما آن را با مصلحش استفاده کند.
  • خوردن خربزه در حالت ناشتا خطر بروز تب های صفراوی را بالا می برد.
  • همچنین خوردن خربزه بلافاصله بعد از غذا باعث فساد هضم می شود.
  • خوردن خربزه با غذاهای غیرلطیف و غلیظ مانند پنیر باعث بروز انسدادها در بدن می شود.

خواص خربزه از دیدگاه

  •  مصرف خربزه سبب افزایش رطوبت مغز و بدن می‌شود.
  •  باید از مصرف خربزه هنگام گرسنگی و ناشتا اجتناب کرد.
  • مصرف خربزه بلافاصله بعد از غذا مضر است.
  •  مصرف آب بعد از خوردن خربزه مضر است.
  •  چاق‌کننده بوده، باعث افزایش شیر، عرق و ادرار می‌شود.
  •  مصرف آن در گرم‌مزاجان به‌خصوص در مناطق گرم مضر است.

لیست کامل میوه های طبع گرم و طبع سرد

به این پست امتیاز بدید...

خیلی ضعیف/ضعیف/متوسط/خوب/عالی

میانگین امتیازات :4.7 تعداد آرا: 113

هنوز کسی رای نداده...