نوش دارو بعد از مرگ سهراب ، از ضرب المثل های پرکاربرد میباشد که شاید بسیاری از افراد از معنای دقیق آن را مطلع نباشند . در این مطلب به بررسی معنی و علت به وجود آمدن این ضرب المثل میپردازیم .
معنی نوش دارو بعد از مرگ سهراب
- کمک زمانی ارزش دارد که موثر باشد نه در زمانی که دیگر هیچ اثری ندارد .
- هر کاری در زمان خودش باید انجام شود و پس از آن شاید هیچ فایده ای نداشته باشد .
- پیش از خراب شدن چیزی باید کاری میکردیم زیرا پس از آن دیگر کاری نمی توان کرد .
- علاج واقعه بعد از وقوع باید نمود .
- بهترین دارو هم بعد از مرگ کمکی نخواهد کرد .
- ابزار و وسايل در هنگام نياز، ناياب اما پس از رفع نياز فراوان باشد .
- کار از کار گذشته و همه راه حلها بی فایده باشد.
ریشه ضرب المثل نوش دارو بعد از مرگ سهراب
رستم پس از ازدواج با تهمینه به ایران بازگشت ولی پیش از ترک تهمینه یک بازوبند برای فرزندش که هنوز به دنیا نیامده بود به یادگار گذاشت ، با گذشت سال ها فرزند رستم و تهمینه که نامش سهراب بود برای یافتن پدر به همراه لشکر توران به ایران آمد .
سهراب از مادر و دایی خود شنیده بود که پدرش از پهلوان های ایرانی است ، در زمان تقابل لکشر توران و ایران سهراب یکبار با رستم روبرو میشود از رستم میخواهد خود را معرفی کند اما رستم نام واقعی خود را نمیگوید و خود را یک پهلوان پیر ایرانی معرفی میکند .
سهراب با رستم قرار یک کشتی در روز بعد را میگذارد و فردای آن روز سهراب رستم را در کشتی شکست میدهد ، رستم از سهراب میخواهد که مجددا روز بعد کشتی بگیرند .
رستم که توان شکست سهراب را نداشت در میانه ی کشتی به ناگهان خنجر زهرآگین خود را در قلب سهراب فرو میکند و به رسم پهلوان های پیروز لباس سهراب را پاره پاره میکند که در همین زمان بازو بند خود را بر بازی سهراب میبیند .
رستم از سهراب که هنوز زنده بود میپرسد نام مادرش چیست ؟ وقتی سهراب نام مادرش را بیان میکند رستم از سپاهیان ایران میخواهد که فورا نوش دارو بیاورند اما نوش دارو زمانی میرسد که سهراب مرده بود …
این داستان از داستان های شاهنامه ای میباشد که به مرور زمان به یک ضرب المثل تبدیل شده است .
عالی بود ممنون