حتما برای شما هم پیش آمده است کلمه ذائقه را بشنوید یا مشاهده کرده باشید و از معنی دقیق آن مطلع نباشید ، در این مطلب معنی دقیق این کلمه را مرور میکنیم . ( ذائقه یعنی چه ? )
فهرست مطالب
معنی ذائقه
مترادف و معادل واژه ذائقه :
- حسی که با آن مزه مواد مختلف را میفهمیم .
- چشایی
- مذاق
- طعم
- مزه
- چشش
- مونث ذایق
تلفظ ذائقه :
/zA’eqe/
معنی ذائقه در لغتنامه دهخدا
ذائقة. [ ءِ ق َ ] (ع ص ) نعت فاعلی، تأنیث ذائق : کل نفس ذائقةالموت. (قرآن 185/3 و 35/21 و 57/29).
|| (اِ) حس ّ چشیدن، چشائی، چشش، قوه ای که جانوران بدان مزه ٔ چیزها دریابند.
قوّه ای در حیوان که طعوم بدان درک کند و میان شیرینی و تلخی و شوری و ترشی و گسی و دبشی و بیمزگی و دسومت تمیز دهد. و آن حس بر ظاهر زبان و اطراف آن جای دارد.چشش. چشائی. ذوق. مزه.
|| بذائقه ٔ فلان ؛ بر طبق طبع و قریحه ٔ او و ملایم میل نفسانی او.
|| و بر ظاهر زبان و اطراف آن عصب هائی هست که آنها را عصب ذائقه نامند.
معنی ذائقه در فرهنگ عمید
ذائقه = چشایی، از حواس پنجگانه که با آن مزۀ چیزها دریافته می شود و آلت آن زبان است.
کلمه : ذائقه اشتباه تایپی : bhmri آوا : zA’eqe نقش : اسم
واژه ذائقه در قرآن
واژه ذائقه در آیه 57 سوره عنکبوت آورده شده است ، این آیه یکی از آیاتی است که در زبان محاوره مانند ضرب المثل ها کاربرد دارد :
كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ ۖ ثُمَّ إِلَيْنَا تُرْجَعُونَ ( آیه 57 سوره عنکبوت )
هر انسانی مرگ را میچشد، سپس شما را بسوی ما بازمیگردانند.
هم خانواده ذائقه
- مَذَاق
- ذَوَاق ( مزه، طعم )
- متذوق ( کارشناس چشيدن مزه )
- ذَائِقة
- ذَوْق ( قوه تشخيص )
- اسْتَذَاقَ
- أَذَاقَ
- تَذَاوَقَ
- تَذَوَّقَ
- ذَاقَ
ذائقه به زبان انگلیسی
English | فارسی |
palate taste | ذائقه |
ذائقه. رو اشتباه نوشتم برای استادم
حالا چیکار کنم ؟
ذائقه به معنای چند چیز می تواند باشد:
1. حس چشایی:
یکی از پنج حس اصلی انسان، که به ما امکان می دهد طعم غذا و نوشیدنی ها را تشخیص دهیم. این حس توسط گیرنده های چشایی روی زبان و کام فعال می شود.
2. تمایل یا ترجیح:
میل یا علاقه به چیزی خاص، به خصوص در مورد غذا، موسیقی، هنر یا ادبیات.
3. توانایی قضاوت و تشخیص:
مهارت در تشخیص کیفیت یا ارزش چیزی، به خصوص در مورد هنر، ادبیات یا موسیقی.
4. ذوق و سلیقه:
مجموعه ای از ترجیحات و تمایلات شخصی که بر نحوه انتخاب، رفتار و قضاوت افراد تأثیر می گذارد.
5. ذائقه شناسی:
رشته ای علمی که به مطالعه طعم و مزه می پردازد، از جمله درک فیزیولوژیکی، شیمیایی و روانشناختی طعم.