تهیه لواشک از میوه ها، یکی از روش های نگهداری طولانی مدت از مواد غذایی میباشد. خرما یکی از میوه هایی میباشد که لواشک آن بسیار پرطرفدار است. در این مقاله طرز تهیه لواشک خرما را برای شما عزیزان قرار داده ایم.
لواشک خرما خانگی
زمان مورد نیاز: 1 ساعت
در این بخش طرز تهیه لواشک خرما به روش خانگی را مرور میکنیم:
مواد لازم:
خرما : یک کیلوگرم
آب : یک لیتر
نمک : یک هشتم قاشق چای خوری
- گام نخست
پس از شستشو، هسته خرماها را جدا کنید و به همراه یک لیتر آب (4 لیوان) در قابلمه بریزید.
- گام دوم
قابلمه را بر وری حرارت قرار دهید و صبر کنید خرماها بطور کامل پخته و نرم شوند.
- گام سوم
قابلمه را از روی حرارت بردارید تا سرد شود، سپس با عبور خرما از یک صافی، پوست و الیاف سفت آن را جدا کنید.
- گام چهارم
اکنون خمیر نرم خرما را در اختیار دارید و میتوانید آن را در سینی های غیر فلزی و یا پلاستیک پهن کنید و روی آن را با پارچه توری بپوشانید.
توجه داشته باشید ضخامت این خمیر نباید بیش از 2 میلیمتر باشد زیرا به آسانی خشک نمیشود. - گام پنجم
لواشک ها باید طی 3 تا 4 روز زیر نور آفتاب خشک شوند و پس از آن در محیط سرد و خشک نگهداری شود.
نکات مهم در مورد لواشک خرما
- اگر لواشک را بخوبی زیر آفتاب خشک نکنید قطعا خیلی زود کپک میزند.
- لواشک را نباید بر روی سطوح فلزی خشک کرد زیرا به میچسبد و جدا کردن آن به سختی ممکن میشود.
- خرما یک میوه شیرین است و اگر میخواهید لواشک ترش و شیرین داشته باشید باید به مقدار برابر آلو ترش به آن اضافه کنید.
- پشیدن نمک بر روی لواشک میتواند از فساد آن جلوگیری کند.
خواص لواشک خرما
- لواشک در واقع همان میوه است بدون آب، پس توجه داشته باشید به شدت چاق کننده است و نباید در خوردن آن زیاده روی کرد.
- اکثر لواشک ها اسیدی هستند و برای مینای دندان مخرب هستند، توصیه میشود پس از مصرف لواشک مسواک بزنید و یا آب بنوشید.
- به علت وجود نمک در لواشک، افرادی که فشار خون بالا دارند باید توجه داشته باشند مصرف زیاد لواشک میتواند فشار خون آنها را به شدت بالا ببرد.
- لواشک خرما طبع به شدت گرم دارد.
- خشک بودن لواشک میتواند سبب یبوست شود.
لواشک خرما مضافتی خوب میشه
لواشک باید ترش یا ملس باشه .
خرما شیرینه و طعم جالبی نداره