اصطلاح اسلوموشن، از اصطلاح های پرکاربرد در فیلمبرداری میباشد که شاید بسیاری از افراد از معنای دقیق آن را مطلع نباشند، در این مطلب به بررسی معنی دقیق این واژه میپردازیم.
معنی اسلوموشن
مترادف و معادل واژه اسلوموشن «Slow motion or slowmo»:
- حرکت آهسته
- کُندنمایی
- صحنه آهسته
اسلوموشن یکی از تکنیک های فیلمبرداری است که با آهسته کردن نمایش فیلم امکان تماشای جزئیات بیشتر برای بیننده فراهم میشود. در گذشته دوربین ها امکان ضبط تعداد فریم های بیشتر از حالت عادی را نداشتند در نتیجه اسلوموشن ها کیفیت بالایی نداشتند.
اما امروزه دوربین ها میتواند چند صد و حتی چند هزار عکس در ثانیه ضبط کنند و با نمایش آنها با سرعت 30 تا 60 عکس در ثانیه، اتفاق هایی که با چشم غیر مسلح هرگز قابل دیدن نبود را برای ما به نمایش میگذراند.
مثلا مشاهده خروج گلوله پس از شلیک، یکی از اسلوموشن های رایج در فیلم های سینمایی است.
اسلوموشن در تحقیقات علمی، دریچه جدیدی برای علاقهمندان به علم باز کرده است، مشاهده انفجار، حرکت اجسام سریع مانند موشک ها، سقوط و برخورد اجسام با یکدیگر و هزارن مورد دیگر باعث شده است دوربین های پرسرعت به آزمایشگاه های علمی راه پیدا کنند و خروجی کار آنها یعنی اسلوموشن به عنوان یک سند معتبر و علمی طرفداران زیادی داشته باشد.
آوا: | /~eslomowSen/ |
اشتباه تایپی: | hsg,l,ak |
نقش: | اسم |
(اِ لُ مُ ش ِ ) [ انگ ] حرکات کند برای پخش صحنه های حساس فیلم ها و مسابقات ورزشی جهت نشان دادن جزییات بیشتر صحنه ها.
محاسبه سرعت اسلوموشن
دوربین های فیلم برداری با ضبط 24 عکس در ثانیه حس حرکت نرم و واقعی را به بیننده القا میکنند. با پیشرفت تکنولوژی دوربین ها تعداد عکس در ثانیه را زیاد کردند ( 30 تا 60 عکس)، تا حرکت ها نرم تر و واقعی تر شوند.
اگر همان فیلم های قدیمی را با سرعت 12 عکس در ثانیه پخش کنیم، سرعت حرکت ها نصف میشود. در این حالت حرکت ها نرم و روان نخواهد بود زیرا مغز فقط در صورت مشاهده 24 عکس به بالا در ثانیه، فریب میخورد و فکر میکند حرکت پیوسته است.
در دوربین های جدید مثلا با ضبط 720 عکس در ثانیه میتوان با پخش 24 عکس در ثانیه، فیلمی ساخت که 30 برابر کند تر از حالت واقعی است اما کاملا نرم و روان خواهد بود.
30 = 24 ➗ 720
کاربرد اسلوموشن
- مشاهده جزییات بیشتر
- ایجاد جذابیت سینمایی
- بررسی دقیقتر یک اتفاق
- استفاده در مسابقات ورزشی
- مشاهده دقیق پدیده های علمی
- تکرار صحنه های مهم با جزئیات بیشتر
- ایجاد دلهر در بیننده