در این نوشتار، به زندگی پربار غلامرضا صنعتگر پرداختهایم؛ از آغاز فعالیت هنریاش تا موفقیتهای کنونی و زندگی شخصیاش در کنار همسر و پسرش، همچنین مسیر پر فراز و نشیب او در عرصه موسیقی و چالشهایی که بر سر راهش قرار گرفته، مورد بررسی قرار گرفته است.

Table of contents
نام نام خانوادگی: | غلامرضا صنعتگر gholamreza sanatgar |
تاریخ تولد: | ۱۰ آذر ۱۳۵۴ December 1, 1975 |
سن: | 49 سال و 7 ماه |
محل تولد: | بندرعباس |
وضعیت تاهل: | متاهل |
فرزند: | یک فرزند پسر |
غلامرضا صنعتگر
غلامرضا صنعتگر، خواننده و نوازندهی ایرانی، در ۱۰ آذر ۱۳۵۴ در بندرعباس دیده به جهان گشود. او که تحصیلات خود را تا مقطع دیپلم ادامه داده، با علاقهای وافر به موسیقی، نواختن پیانو و گیتار را به صورت خودآموز آغاز کرد. قطعهی ماندگار «میشه ضامنم بشی» نقطه عطفی در مسیر هنری او بود و نامش را بر سر زبانها انداخت. با وجود موفقیتهای چشمگیر، بیماری نیز بخشی از زندگی او را تحت تاثیر قرار داده است.

غلامرضا صنعتگر با آشنایی با واروژان، اسطوره موسیقی پاپ ایران، شیفته سبک و سیاق بینظیر او شد و تلاش کرد تا ضمن الهامگیری از این هنرمند، هویت موسیقایی منحصر به فرد خود را بیابد.

خانواده و شروع هنر
غلامرضا صنعتگر، هنرمند جنوبیمان، از کودکی شیفته موسیقی بود. بزرگ شدن در کنار دریای زیبای جنوب و شنیدن آهنگهای محلی، این علاقه را در او پررنگتر کرد. او که پسر نخستین عکاس بندرعباس بود، از همان کودکی با دنیای هنر آشنا شد. با پسانداز اندک خود، اولین سازش را خرید و با عضویت در گروه سرود مدرسه، قدم در دنیای موسیقی گذاشت. موفقیت او در مسابقات کشوری، نگاه پدرش را به موسیقی تغییر داد و این آغازگر یک مسیر حرفهای موفق بود.

اول آهنگ
«غلامرضا صنعتگر با شور و شوق از روزهایی میگوید که پدرش او را در عرصه موسیقی تشویق میکرد. انگار جرقهای در وجودش زده شد و با همان سازهایی که داشت، قطعهای به نام “بندر نازنینم” ساخت. این قطعه اولین بار از رادیو پخش شد و درِ دنیای هنر را به روی این هنرمند جوان گشود. از آن سال، نام غلامرضا صنعتگر همیشه با صدا و سیمای استان عجین شد.»
مهاجرت به تهران
غلامرضا صنعتگر با بیان اینکه موسیقی به صورت حرفهای از سال ۱۳۷۸، همزمان با مهاجرت به تهران و آغاز فعالیت در زمینه آهنگسازی، وارد زندگی هنریاش شده است، به تشریح مسیر حرفهای خود میپردازد. وی با اشاره به انتشار نخستین آلبوم و ترانهاش با عنوان «شیک و پیک» در سال ۸۲ و نیز خلق اثر بیکلام ارزشمند «گیتار و نی» که حاصل ساعتها تلاش و دقت بوده است، به بخشی از فعالیتهای هنری خود اشاره میکند.
صنعتگر میگوید: «من استاد نداشتم و ساز زدن را خودم یاد گرفتم. این کار توی جنوب خیلی معمول است.»

آهنگ میشه ضامنم بشی
آهنگ «میشه ضامنم بشی» در سال ۱۳۸۳، با صدای گرم و دلنشین غلامرضا صنعتگر، به وصف ارادت به امام رضا (ع) پرداخت. این ترانه که در دلهای مردم جای گرفت، به سرعت به یکی از محبوبترین مداحیهای آن سالها تبدیل شد. حضور غلامرضا صنعتگر در برنامه «سیمای خانواده» و تعریف و تمجید بیدریغ هرمز شجاعی مهر از این اثر، بر محبوبیت آن افزود و درخواست مجدد برای اجرای آهنگ در همان برنامه، مهر تاییدی بر این محبوبیت بود.
ارادت خانوادگی به امام رضا ع
“این ترانه، روایتی است از معجزهای که زندگیام را دگرگون کرد. مادرم را که پزشکان از بهبودیش ناامید بودند، پدربزرگم به حرم مطهر امام رضا (ع) برد و با توسل به آن حضرت، شفا یافت. به پاس این لطف بزرگ، نامم را غلامرضا گذاشتند. این رویداد، الهامبخش من شد تا ترانهای بسرایم که حکایت از ارادتم به آن امام رئوف باشد. سال 83، این ترانه به دنیا آمد تا یادآور این معجزه بزرگ باشد.”
ترور غلامرضا صنعتگر
غلامرضا صنعتگر: حول و حوش ساعت ۲:۳۰ تا ۳ بامداد روز چهارشنبه سوم خرداد ماه 1396 مورد سوءقصد قرار گرفتم که منجر به جراحت هایی در ناحیه سر شد و از آنجا که من در طی این چند روز درگیر مراحل درمانی بیماری ام بودم هم اکنون در وضعیت چندان مطلوبی به سر نمی برم.1

در مورد انگیزه تروریست ها هیچوقت خبر موثقی منتشر نشد اما برخی گمانه زنی ها حکایت از وهابی بودن تروریست ها دارد.

رکورد فشار خون
صنعتگر با حضور در برنامه افطار شبکه سلامت، به عنوان یک متخصص، از ثبت بالاترین فشار خون در ایران و شاید حتی جهان در بیمارستان شهید رجایی خبر داد. به گفته وی، این فشار خون به عدد بسیار بالای ۳۲ رسیده بود.2
وی همچنین در برنامه طبیب با اجرای پیمان طالبی، گفته بود که در حالت عادی فشار خونش 17-18 است در حالی که در یک انسان بالغ فشار خون عادی 8 تا 12 باید باشد.

بیماری غلامرضا صنعتگر
غلامرضا صنعتگر حدود یک دهه است که با بیماری سرطان کبد و روده دست و پنجه نرم میکند. این بیماری که ابتدا به تنهایی به سراغ او آمد، رفتهرفته با مشکلات دیگری همراه شد و شرایط را پیچیدهتر کرد. با وجود جراحیهای متعدد و دورههای شیمیدرمانی، این هنرمند همچنان امیدوار است روزی بتواند بر این بیماری غلبه کند و به زندگی عادی خود بازگردد.

شفا گرفتن غلامرضا صنعتگر
“همراه خانواده به مشهد مقدس سفر کردم. چند روزی را در حرم مطهر گذراندیم و هر صبح و شب، به زیارت میپرداختم. با بیماری سختی دست و پنجه نرم میکردم و از دست دادن صدایم برایم بسیار دردآور بود. با امید به شفاعت آقا، بارها از ایشان درخواست کمک کردم.
ساعت پرواز نزدیک بود و برای آخرین بار از سمت بابالجواد، با قلبی مملو از امید و ناامیدی، از امام رضا(ع) خداحافظی میکردم. در دلم میگفتم: «آقا! مگر میشود به پابوس شما آمد و دست خالی برگشت؟»

در نهایت به تهران برگشتم. روزها میگذشت و حال من بدتر میشد. کورسوی امیدی که در دلم بود، کمکم رو به خاموشی میرفت. یک شب، خوابی عجیب دیدم. خودم را در حرم مطهر دیدم که از امام رضا(ع) گلهمند بودم. ناگهان با فریاد «یا امام رضا(ع)» از خواب پریدم و با شگفتی متوجه شدم که صدایم برگشته است! بعد از ۶۵ روز، دوباره میتوانستم به راحتی صحبت کنم.
همسرم و مادرم از خوشحالی بیتاب بودند. من هم نمیتوانستم باور کنم که این معجزه اتفاق افتاده است. امام رضا(ع) در اوج ناامیدی، مرا شفا داد. میخواهم این تجربه را با همه تقسیم کنم تا بدانند که آقا همیشه همراه و یاور محبانش است.”
آهنگ های غلامرضا صنعتگر
فهرست برخی از آهنگ های غلامرضا صنعتگر:
- میشه ضامنم بشی
- قاسم هنوز زنده است
- صبح فردا
- عطر نرگس
- میهن
- خدایا شکر
- اهل بندرم
- سینه سرخ
- همدلی
- نامه بی جواب
- دروغ سفید
- قبولم کن
- آهای ایران آهای خونه
- عاشق تر
- اخماتو واکن
- مثل یک گل سرخ
- طبیب
- سیم آخر
- زندگی
- زیباترین
- یادمان باشد
- شنبه سوم

آلبوم ها:
- خاطره باز
- هنوزم سر پام
- شیک و پیک
آهنگ برای مقام معظم رهبری
واسه این عشق میشه جنگید
واسه این راه میشه جون داد
من میخوام از تو بخونم اگه گریه هام امون داد
به تو مدیون یه تاریخ
به تو گرم دل فردا
تو نگاه تو و مردم و روشن چراغ رویا
چشم تو مژده صبح رو به نگاه ما رسونده
آخرین چراغ این شهر هنوزم دست تو مونده
نفست حقه
یه ایران با صدای تو رجز خوند
یه گره روی ابروی تو گله ی گرگا رو تاروند
هیبت غرب رو شکستن
سربازای رو سفیدت
آبرو گرفته این خاک با رفیقای شهیدت
صدامو باید از بارون بگیرم برای از تو خوندن
همینه آرزوم تا خان هفتم پای این عشق موندن

بیوگرافی غلامرضا صنعتگر و همسرش
علت اینکه همه مردم صدای غلامرضا صنعتگر را دوست دارند، یک ادعای مطلق است و نمیتوان به طور قطعی گفت که همه افراد از صدای او خوششان میآید. سلیقههای موسیقیایی بسیار متنوع هستند و آنچه یک نفر دوست دارد، ممکن است دیگری خوشش نیاید.
با این حال، دلایلی وجود دارد که بسیاری از افراد از صدای غلامرضا صنعتگر لذت میبرند:
رنگ صدای خاص و دلنشین: صدای غلامرضا صنعتگر دارای رنگ و تُنی خاص و دلنشینی است که برای بسیاری از افراد جذاب است.
احساسات و عواطف: او در اجرای ترانههایش، احساسات و عواطف را به خوبی منتقل میکند و شنونده را با خود همراه میکند.
تکنیکهای آوازی: غلامرضا صنعتگر از تکنیکهای آوازی متنوعی استفاده میکند که به زیبایی و جذابیت صدای او میافزاید.
انتخاب ترانهها: او ترانههایی را انتخاب میکند که با سلیقه بسیاری از مردم همخوانی دارد و موضوعاتی مانند عشق، دوری، زندگی و امید را به زیبایی بیان میکند.
تجربه و سابقه: غلامرضا صنعتگر سالهاست که در عرصه موسیقی فعالیت میکند و تجربه و مهارت او در اجرای زنده و استودیویی، بر محبوبیت او افزوده است.