پاسخ : در انواع برنج ایرانی آن دسته که حداقل یکسال از زمان برداشت ان گذشته باشد برای پخت مناسب تر است زیرا دانه های آن استحکام بیشتری داشته و به راحتی در زمان جوشیدن متلاشی نمی شوند . برنج تازه به خاطر بافت نرمی که دارد به راحتی شکل ظاهری خود را در پخت از دست می دهد .
برنج تازه یا کهنه ؟
برنج کهنه تا حد زیادی رطوبت خود را از دست داده است از این رو عطر و خوش بویی برنج نو را ندارد. حتما شنیده اید که گفته می شود اگر می خواهید بوی برنج را استشمام کنید مقداری از آن را در دست گرفته و روی آن ها کنید تا بوی آن بلند شود. با این کار شما در واقع مقداری از رطوبت از دست رفته ی برنج را به آن باز می گردانید.
به علاوه طبق نظر برخی از کارشناسان در برنج نو موادی وجود دارد که چندان مفید نیستند و مقدار این مواد با گذشت زمان کمتر می شود پس برای سلامت بیشتر بهتر است از برنج کهنه استفاده کنید. البته منظور از کهنگی آن نیست که چند سال از برداشت برنج گذشته باشد زیرا برنجی هم که خیلی کهنه باشد قطعا کیفیت و طعم خوبی نخواهد داشت.