ترشک بادکنکی، ترشک متورم، حَماض، تُرشِه

گیاهی علفی، یک ساله، اغلب از قاعده منشعب، با شاخه های شکننده، به ارتفاع ۵ تا ۴۰ سانتی متر، برگ های قاعده ای دمبرگ دار، تخم مرغی پهن با قاعده ای سر بریده، انتهایی نوک کند، برگ های فوقانی تخم مرغی – مستطیلی با قاعده ای گرد – گوه ای، نوکی کم و بیش تیز، دمگل در میان گوشواره هایی غلافی، اغلب به صورت منفرد، بند دار، گل ها بر روی دمگل ها همیشه دوتایی، به ندرت سه تایی، کفه های میوه گل های اولیه به رنگ خاکستری مایل به قهوه ای، گل های ثانویه خاکستری مایل به قهوه ای.

معرفی گیاه ترشک بادکنکی
معرفی گیاه ترشک بادکنکی

نام علمی : Rumex vesicarius

پراکندگی جهانی

عراق، یونان، عربستان، شمال آفریقا، جنوب ایران، پاکستان، بلوچستان و افغانستان.

پراکندگی در ایران

غالبا در مناطق دامنه ای کوهستانی و تپه ای رویش دارد.
خوزستان، فارس، ایلام، سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر و کرمان.

اندام مورد استفاده

ریشه، برگ و دانه.

خواص درمانی

قسمت های مختلف گیاه ترشک بادکنکی طعمی ترش و اثر ملین و مقوی معده دارند.
هم چنین برای رفع سکسکه، یبوست، نفخ و سوء هاضمه مفید می باشند.
برگ ها و دانه های گیاه ترشک بادکنکی دارای اثری ادرار آور می باشند.

گیاه ترشک بادکنکی که از بذر و برگ آن استفاده دارویی می شود، طبیعتی سرد و خشک دارد.
هم چنین گیاه ترشک بادکنکی دارای خاصیت حفاظت کننده کبد است و بدین منظور می توان گیاه ترشک را به غذا اضافه کرد.

برگ گیاه ترشک بادکنکی اشتها آور، ادرار آور، خنک، ضد عفونی کننده و قابض می باشد.
شیره گیاه ترشک بادکنکی برای درمان آشوب دل، گرمای معده و درد دندان استفاده می گردد و دانه های این گیاه نیز برای درمان اسهال خونی موثر می باشد.
گیاه ترشک بادکنکی مسکن و قابض می باشد و برای درمان پیدایش دانه های پوستی مزمن و کمبود ویتامین C مفید است و خاصیت ضد آسکوربوت دارد.
گیاه ترشک بادکنکی برای تسکین درد بواسیر، یبوست، آسم، ناراحتی های قلبی، استفراغ، بیماری های طحال، سکسکه، غدد سرطانی و سوء هاضمه موثر است.
برگ های گیاه ترشک اشتها آور و ادرار آور می باشد و برای درمان مار گزیدگی مورد استفاده قرار می گیرد.

کاربرد دارویی گیاه در منطقه

این گیاه به نام تُرشَک یا تُرشوک شناخته می گردد.
از برگ های تازه گیاه ترشک به عنوان سبزی خوردن استفاده می شود و طعمی ترش و مطبوع دارد.
از برگ ها و ساقه های گیاه ترشک بادکنکی به صورت خام به عنوان هضم کننده غذا و اشتها آور استفاده می شود.

به این پست امتیاز بدید...

خیلی ضعیف/ضعیف/متوسط/خوب/عالی

میانگین امتیازات :4.3 تعداد آرا: 4

هنوز کسی رای نداده...