کشک بادمجان یکی از غذا های خوشمزه شمال کشورمان میباشد که تقریبا در سراسر کشور طرفدار دارد . بسیاری از افراد در مورد میزان کالری کشک بادمجان سوال دارند . در این مقاله به بررسی این موضوع میپردازیم . ( کالری کشک بادمجان چقدر است ? )
کالری کشک بادمجان
- میزان کالری هر 100 گرم کشک بادمجان = 175 کیلوکالری است.
- هر ۱۰۰ گرم کشک بادمجان کبابی ۹۶ کیلو کالری انرژی دارد.
نکته : هر 3.5 قاشق غذا خوری کشک بادمجان 100 گرم است .
مواد مغذی کشک بادمجان سرخ شده مطابق جدول زیر میباشد :
ماده غذایی مقدار در هر ۱۰۰ گرم انرژی ۱۷5 کیلوکالری کلسترول ۹.۱۲ میلی گرم کربوهیدرات ۸.۳۴ گرم پروتئین ۲۰.۸۱ گرم قند ۱.۹۱ گرم چربی ۷.۰۹ گرم آب ۶۶.۴۷ گرم فیبر ۲.۰۳ گرم
طبع کشک بادمجان
بادمجان گرم و خشک است بر خلاف تصور بسیاری که فکر می کنند با خوردن بادمجان سردی شان می کند . اگر مزاج تان گرم و خشک است بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید و از مصلحات بادمجان در کنار آن مصرف کنید. مصلحات آن گوشت بره، روغن گاوی تازه، سرکه، زیره، گلپر، دانه انار، کشک، آب انار ترش و شیرین و گاهی سرکه معرفی شده است.
همانطور که متوجه شدیم کشک به همراه بادمجان در حالت تعادل میباشد پس نیاز نیست نگران وضعیت طبع این غذا باشید .
ویتامین های کشک بادمجان
نام ویتامین | مقدار در ۱۰۰ گرم |
---|---|
ویتامین A | ۴.۱۸ میکروگرم |
ویتامین E | ۰.۴۵ میلی گرم |
ویتامین C | ۱.۲۲ میلی گرم |
ویتامین K | ۳.۶۰ میکروگرم |
تیامین B1 | ۰.۱۵ میلی گرم |
ریبوفلاوین B2 | ۰.۲۴ میلی گرم |
نیاسین B3 | ۱.۴۰ میلی گرم |
کولین B4 | ۷.۴۰ میلی گرم |
پانتوتنیک اسید B5 | ۰.۱۹ میلی گرم |
ویتامین B6 | ۰.۱۱ میلی گرم |
فولات B9 | ۱۲.۵۶ میکروگرم |
ویتامین B12 | ۰.۲۴ میلی گرم |
مواد معدنی کشک بادمجان
نام ماده معدنی | مقدار در هر 100 گرم |
---|---|
کلسیم | ۱۱۵.۳۰ میلی گرم |
منگنز | ۰.۲۸ میلی گرم |
آهن | ۱.۲۰ میلی گرم |
منیزیم | ۱۹.۰۸ میلی گرم |
سدیم | ۴۹۰.۸۴ میلی گرم |
فسفر | ۵۲.۴۰ میلی گرم |
پتاسیم | ۱۴۵.۶۷ میلی گرم |
سلنیم | ۳.۳۶ میکروگرم |
روی | ۰.۷۰ میلی گرم |
مس | ۰.۱۱ میلی گرم |
میزان سوزاندن کالری در فعالیت های گوناگون
اطلاعات مندرج در جدول ذیل برای فردی با ورزن 75 کیلوگرم و به مدت 30 دقیقه میباشد :
انواع پیاده روی و دویدن | میزان کالری مصرفی |
ورزش های چرخشی شامل چندین حرکت هوازی با کمترین استراحت | ۳۱۵ کالری |
آهسته دویدن و راه رفتن به صورت ترکیبی ( آهسته دویدن ۱۰ دقیقه باشد ) | ۲۳۶ کالری |
پیاده روی با سرعت کم روی سطح صاف | ۱۱۸ کالری |
پیاده روی، با سرعت متوسط روی سطح صاف | ۱۳۰ کالری |
پیاده روی با سرعت متوسط در سربالایی یا بالا رفتن از تپه | ۲۳۶ کالری |
پیاده روی با سرعت بالا روی سطح صاف | ۱۹۷ کالری |
پیاده روی با سرعت بسیار بالا روی سطح صاف | ۲۴۸ کالری |
پیاده روی تا محل کار با سرعت متوسط بدون حمل چیزی | ۱۳۰ کالری |
پیاده روی تا محل کار با سرعت زیاد بدون حمل چیزی | ۱۵۰ کالری |
پیاده روی تا محل کار با سرعت کم بدون حمل چیزی | ۷۹ کالری |
پایین رفتن از پله و حمل جسمی با وزن ۴۵ کیلو یا بیشتر | ۳۳۵ کالری |
پایین رفتن از پله و حمل جسمی با وزن ۱۱ تا ۲۲ کیلو | ۱۹۷ کالری |
پایین رفتن از پله و حمل جسمی با وزن ۲۳ تا ۳۳ کیلو | ۲۵۶ کالری |
پایین رفتن از پله و حمل جسمی با وزن ۳۴ تا ۴۵ کیلو | ۲۹۵ کالری |
پیاده روی با سرعت کم و حمل جسمی با وزن کمتر از ۱۱ کیلو | ۱۱۸ کالری |
پیاده روی با سرعت متوسط و حمل جسمی با وزن کمتر از ۱۱ کیلو | ۱۵۸ کالری |
پیاده روی با سرعت بالا و حمل جسمی با وزن کمتر از ۱۱ کیلو | ۱۷۷ کالری |
راه رفتن و هل دادن صندلی چرخ دار | ۱۵۸ کالری |
پیاده روی در جاهای ناهموار | ۲۳۶ کالری |
راه رفتن با کودک ( در کنار او ) | ۹۸ کالری |
بالا رفتن از صخره یا کوه | ۳۱۵ کالری |
راه رفتن با استفاده از عصا | ۱۹۷ کالری |
دویدن با سرعت بسیار بالا | ۶۳۰ کالری |
دویدن با سرعت بالا | ۵۳۲ کالری |
دویدن با شدت متوسط | ۴۵۳ کالری |
دویدن با شدت کم | ۳۹۴ کالری |
دویدن با سرعت بسیار کم | ۳۱۵ کالری |
طناب زدن، با سرعت بالا | ۴۷۳ کالری |
طناب زدن، با سرعت متوسط | ۳۹۴ کالری |
طناب زدن، با سرعت کم | ۳۱۵ کالری |
راه رفتن با کوله پشتی | ۲۷۶ کالری |
کالری کشک بادمجان چقدر است ?
کشک بادمجان سرطان زا
بادمجان کبابی به دلیل وجود پوست سوخته شده حاوی مقداری کربن میباشد ، همانطور که میدانیم کربن در بدن میتواند باعث سرطانی شدن سلول ها شود ، به همین دلیل توصیه میشود برای طبخ کشک بادمجان از روش کبابی استفاده نشود و اگر خیلی به نوع کبابی علاقه دارید بیش از سالی یکبار مصرف نکنید .
نان سبوس دار
اگر کشک بادمجان را با نان مصرف میکنید، بهتر است از نوع سبوسدار باشد. در میان نان های سنتی میتوانید کشک بادمجان را با نان بربری یا سنگک و همراه آن یک بشقاب سبزی خوردن تازه مصرف کنید . بهترین نوشیدنی هم می تواند دوغ معمولی بدون گاز و کم نمک باشد.
نکات طلایی برای طبخ کشک بادمجان
- برای آنکه بادمجان روغن زیادی به خود نگیرد، بهتر است بعد از پوست گیری، بیست دقیقه آنها را در آب خنک قرار دهید. به ازای هر لیتر آب، باید یک قاشق غذاخوری نمک و یک قاشق غذاخوری سرکه اضافه کنید .
- بادمجان هایی که برای تهیه این غذا انتخاب می کنید، باید بی دانه و با پوستی براق باشند.
- خوب است روغنی که برای طبخ کشک بادمجان استفاده میکنید، روغن زیتون خالص باشد .توجه داشته باشید این روغن برای سرخ کردن مناسب نیست و فقط می توان با آن مواد غذایی را تفت داد.
- هنگام سرخ کردن بادمجان ها، درب تابه را بگذارید تا بادمجان ها سریع تر پخته شوند .
- اگر این غذا را برای مهمانی طبخ میکنید به هیچ عنوان بادمجان را کبابی نکنید زیرا بسیاری از افراد مزه آن را نمیپسندند .
- در شمال کشور معمولا این غذا را با نان کره ای میل میکنند توجه داشته باشید در این صورت چربی دریافتی افراد افزایش مییابد .
- برای آنکه از سلامت کشک مطمئن باشید از کشک های پاستوریزه استفاده کنید .
- برای بهتر شدن مزه کشک بادمجان بهتر است یک لایه نازک گردو اسیاب شده روی غذا بریزید . با این روش افراد مزه گردو را بیشتر احساس میکنند .
ممنون خیلی خوب بود
ممنون از این مطلب کاربردی
خیلی گشتم تا این مطلب رو پیدا کردم
سلام ممنون از راهنمایتان خیلیممنون
بسیار عالی بود . ممنون
عالى بود
عالی بود
من نه میرزا قاسمی دوست نارم کشک بادمجان خوب است مایع دل درد است
یادش بخیر ۳۰ سال قبل دانشجوی شمال بودم و اصلا شمالی غذایی بنام کشک بادمجان نمی شناختن . خب طبیعی هست کشک بخاطر رطوبت و سردیش غذای مناطق گرم و خشکه و کاملا برمی گرده به مناطق مرکزی ایران . حالا شما این غذای سنتی مناطق کویری رو بنام شمالی زدین ؟؟عجیبه والا