دمنوش به یکی از دمنوش های سنتی و مفید ایرانی می‌باشد که در این سال ها کمتر مورد توجه قرار گرفته است. در این مقاله به آموزش طرز تهیه دمنوش به و بررسی خواص و فواید آن میپردازیم.

خواص میوه به
خواص میوه به
مقداریک عدد میوه به۱۰۰ گرم
کالری (انرژی)۵۲۵۷
چربی۰.۰۹ گرم۰.۱ گرم
کربوهیدرات۱۴.۰۸ گرم۱۵.۳ گرم
پروتئین۰.۳۷ گرم۰.۴ گرم
کالری میوه به
نام ماده معدنیمقدار در 100 گرم
کلسیم11.00 میلی گرم
آهن0.70 میلی گرم
منیزیم8.00 میلی گرم
فسفر17.00 میلی گرم
پتاسیم197.00 میلی گرم
سدیم4.00 میلی گرم
روی0.04 میلی گرم
مس0.13 میلی گرم
منگنز0.00 میلی گرم
سلنیم0.60 میکروگرم
مواد معدنی میوه به
نام ویتامینمقدار در 100 گرم
ویتامین A184.05 میکروگرم
ویتامین D0.00 میکروگرم
ویتامین E0.70 میلی گرم
ویتامین K332.83 میکروگرم
ویتامین C34.27 میلی گرم
تیامین (B1)0.04 میلی گرم
ریبوفلاوین (B2)0.09 میلی گرم
نیاسین (B3)0.70 میلی گرم
کولین (B4)5.85میلی گرم
پانتوتنیک اسید (B5)0.23 میلی گرم
ویتامین B60.10 میلی گرم
فولات (B9)49.93میکروگرم
ویتامین B120.00 میلی گرم
ویتامین های میوه به

طرز تهیه دمنوش میوه به

اگر از به خشک شده برای تهیه دمنوش استفاده میکنید، یک قاشق غذاخوری به خشک شده،هل، دارچین و یک لیوان آب را در یک قوری بریزید و به مدت 20 دقیقه بر روی حرارت قرار دهید. در زمان مصرف کمی عسل به آن اضافه کنید تا طعم بهتری داشته باشد.


اما اگر از به تازه استفاده میکنید، یک قاشق غذا خوری به رنده شده را جایگزین به خشک شده کنید. توجه داشته باشید برای شفاف شدن دمنوش قبل از مصرف آن را از یک صافی عبور دهید تا ذرات میوه جدا سازی شود.

طرز تهیه دمنوش میوه به
طرز تهیه دمنوش میوه به

خشک کردن میوه به

خشک کردن میوه به در فصل پاییز و زمستان از گذشته های بسیار دور در ایران رایج بوده، اگر شما هم قصد دارید این میوه خوش طعم و مفید را در خانه خشک کنید طبق مراحل زیر می توانید میوه خشک شده تمیز و مطمئن داشته باشید.

  1. به را بخوبی بشویید و اگر سطح آن پرز دارد، تمامی پرز ها را جدا کنید.
  2. اگر پوست به سالم است نیازی به جدا کردن آن نیست.
  3. با یک چاقوی تیز به را به ورقه های نازک برش بزنید، سعی کنید ضخامت هر ورقه از 2 میلی متر بیشتر نشود.
  4. ورقه های میوه را بر روی یک سینی فلزی قرار دهید و سینی را جلوی بخاری یا بر روی شوفاژ قرار دهید. ( توجه داشته باشید حرارت نباید خیلی زیاد باشد)
  5. استفاده از حرارت مستقیم علاوه بر از بین بردن خواص میوه، موجب از بی بو شدن میوه می‌شود.
  6. پس از خشک شدن میوه ها را در ظرف درب دار نگهداری کنید.

خواص به از دیدگاه طب سنتی

  • درمان کننده سرفه و گرفتگی سینه
  • خوشبو کننده عرق بدن
  • نشاط آور
  • اشتهاآور
  • بهبود عملکرد قلب، کلیه و کبد
  • ضد افسردگی
  • ادرار آور
  • تقویت کننده بدن در مقابله با سرماخوردگی
فواید دمنوش به
فواید دمنوش به

سایر خواص و فواید میوه به

کمک به سیستم گوارش

خوردن مقدار کمی از این میوه پیش از غذا اشتها فرد را زیاد میکند و مصرف مقدار بیشتری از آن باعث افزایش حرکات روده و ضد یبوست می‌باشد. همین خاصیت ضد یبوست باعث می‌شود تا مواد غذایی به سرعت از سیستم گوارش عبور کنند و فرصت جذب زیاد مواد غذایی وجود نداشته باشد. همین موضوع میتواند به کاهش وزن فرد کمک کند.

ضد سرطان

وجود آنتی اکسیدان های متعدد در میوه به باعث شده است، این میوه به عنوان یک ضد سرطان شناخته شود. مصرف تازه و با پوست باعث می‌شود میزان آنتی اکسیدانی که از به دریافت میکنید بسیار بیشتر باشد

خواص به در دوران بارداری

استفاده از میوه به به دلیل ویتامین های زیادی که دارد و همچنین ضد یبوست بودن آن، بسیار توصیه می‌شود. اما باید توجه داشت مصرف بی رویه هر چیزی میتواند اثرات منفی به همراه داشته باشد.برخی از تحقیقات ثابت کرده اند که مصرف به در هفته های ابتدایی بارداری میتواند حالت تهوع مادر را تا حدود زیادی کاهش دهد.

میوه به
میوه به

تقویت سیستم ایمنی

در گذشته چینی ها برای درمان التهابات پوستی، میوه به را روی مواضع ملتهب ضماد میکردند. امروزه علم نوین ثابت کرده است که میوه به دارای مواد ضد التهاب می‌باشد که میتواند به کمک سیستم ایمنی بدن بیاید و انواع التهابات را درمان کند.

وجود مقادیر زیاد ویتامین سی در این میوه برای پیشگیری از بیماری های فصل سرما موثر است.

تنظیم فشار خون

همانطور که میدانید پتاسیم برای تنظیم فشار خون و انعطاف رگ های خونی مفید است. به دارای مقداری پتاسیم است و از همین جهت برای تنظیم فشار خون مفید می‌باشد.

عوارض دمنوش به

استفاده دمنوش به بیش از روزی یکه لیوان و یا بیشتر از 3 ماه مستمر، میواند خطراتی را برای فرد به دنبال داشته باشد.

به دلیل گرم بودن طبع به، به افراد گرم مزاج توصیه میشود به را خیلی محدود مصرف کنند.

در مورد سمی بودن دانه های به، بحث وجود دارد به همین دلیل احتیاط در مصرف آن توصیه می‌شود.


موارد پیشنهادی

به این پست امتیاز بدید...

خیلی ضعیف/ضعیف/متوسط/خوب/عالی

میانگین امتیازات :4.9 تعداد آرا: 23

هنوز کسی رای نداده...